Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Αντίδραση παρά το πτωτικό κλίμα στην Ευρώπη αλλά με μικρό τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Αντίδραση παρά το πτωτικό κλίμα στην Ευρώπη αλλά με μικρό τζίρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ο νέος μήνας, είναι μήνας αποτελεσμάτων αλλά και αξιολογήσεων. Την Παρασκευή έχουμε την αξιολόγηση της DBRS, αλλά η πιο σημαντική ημερομηνία είναι αυτή της 13ης Σεπτέμβρη, γιατί τότε θα έχουμε το χρησμό της Moody’s. Ο οίκος δε μας έχει δώσει επενδυτική βαθμίδα. Αν το κάνει τώρα θα είναι θετική εξέλιξη. Επίσης αναμένουμε διαθέσεις μετοχών αλλά και νέες εισαγωγές (Τράπεζα Κύπρου).

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με απώλειες, ενώ το κλίμα αναμένεται υποτονικό λόγω της αργίας στις ΗΠΑ. Εμείς ξεκινήσαμε με ήπια άνοδο και αυτή η επιφυλακτικότητα των προηγούμενων ημερών η οποία έως ένα βαθμό ήταν και στο rebalancing, έχει πλέον φύγει και ίσως μπορέσουμε να δούμε καλύτερα επίπεδα. Οι επενδυτές πάντως είναι ακόμα λιγοστοί και προκειμένου να στηριχθεί μία ανοδική κίνηση, χρειάζονται περισσότεροι. Η Motor Oil και λίγο η Alpha Bank ξεχωρίζουν.

MOTOR OIL: Είναι καιρός να αφήσει όλα τα αρνητικά πίσω της και οι επενδυτές να εστιάσουν στα θεμελιώδη. Ολοκληρώθηκε η έξοδος από τον MSCI με τον τεράστιο όγκο που είδαμε την Παρασκευή, αφήνει πίσω και τη νέα έκτακτη εισφορά. Η μετοχή είναι φθηνή ακόμα και με τον έξτρα φόρο. Στα 21,92 ευρώ και στο +1% με καλό όγκο στο ξεκίνημα της συνεδρίασης.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα και αναμένονται να ωφεληθούν από την εξαγορά της Stell Pack στο ξεκίνημα της χρονιάς. Η Piraeus Securities περιμένει EBITDA 40,6 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 41,3% και καθαρά κέρδη 24 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο αυξημένα κατά περίπου 40%. Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση έχει δώσει κατεύθυνση για κέρδη προ φόρων και τόκων το 2024 ύψους 61 εκατ. ευρώ.

ΟΠΑΠ: Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα και η Eurobank Equities αναφέρει πως μετά από ένα ήπιο ξεκίνημα στην αρχή της χρονιά, το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται ανάλογο αν και τα EBITDA θα έχουν μία οριακή ενίσχυση 0,6% λόγω αύξησης 3% του τζίρου. Αναμένεται προμέρισμα ύψους 0,55 ευρώ σύμφωνα με την εκτίμηση της χρηματιστηριακής που ίσως γλυκάνει τους μετόχους. Καλό το ξεκίνημα και ενισχύεται 1,6% αλλά παραμένει κάτω από τα 16 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Έχει ταλαιπωρηθεί και αυτή από την έκτακτη εισφορά, αλλά νομίζουμε πως είναι και αυτή όπως και η ΜΟΗ, αρκετά ελκυστική πλέον. Απώλειες 1,12% στο άνοιγμα και τιμή 7,06 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Αφού μετά και από όσα έχουν γραφτεί και έχουν ακουστεί, αντέχει και είναι στα 2,11 ευρώ, είναι καλή εξέλιξη. Έρχεται και το μέρισμα.

INTRALOT: Σταθερότητα δείχνουν τα μεγέθη με τα κέρδη να μειώνονται σημαντικά έναντι των περσινών, λόγω αυξημένων συναλλαγματικών διαφορών, αποσβέσεων, εξόδων αναδιοργάνωσης κ.α. Από την άλλη στα θετικά η δημιουργία και σε αυτό το τρίμηνο υψηλών λειτουργικών ταμειακών ροών. Η εταιρεία έχει σταματήσει να καίει χρήμα και πλέον παράγει. Αυτό με τη σειρά του φέρνει συνολική βελτίωση. Αν πάρει και νέα συμβόλαια θα δούμε περαιτέρω βελτίωση. Με απώλειες 1,16% και στα 1,1880 ευρώ η μετοχή.

MLS: Δεν το βάζει κάτω… Σε γενική συνέλευση καλούνται οι ομολογιούχοι για να μετατρέψουν τις ομολογίες σε μετοχές και να κατατεθεί σχέδιο εξυγίανσης προς επικύρωση σε αρμόδιο δικαστήριο. Η συνέλευση θα γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου. Το σχέδιο αναφέρει και στρατηγικό επενδυτή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης