Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Παρασύρεται από τις ξένες αγορές – Όλος ο FTSE 25 στο κόκκινο – Τι προτείνουν οι αναλυτές

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Παρασύρεται από τις ξένες αγορές – Όλος ο FTSE 25 στο κόκκινο – Τι προτείνουν οι αναλυτές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η πτώση των αγορών του εξωτερικού θα μας επηρεάσει λένε οι αναλυτές, αλλά σημειώνουν πως στο σενάριο μίας δυνατής πτώσης στο ξεκίνημα, ίσως οι επενδυτές να πρέπει να την εκμεταλλευτούν και να κάνουν επιλεκτικές αγορές. Τα καλά θεμελιώδη πολλών εισηγμένων, μπορεί να λειτουργήσουν υποστηρικτικά. Έχουμε πολλές φθηνές μετοχές. Το Χ.Α. άνοιξε με αξιόλογες απώλειες άνω του 1% και τη συντριπτική πλειονότητα των μετοχών στο κόκκινο. Όλες του FTSE 25 επίσης με απώλειες.

ΟΠΑΠ: Δυνατά τα νούμερα και λίγο καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Δυνατό και το προσωρινό μέρισμα και κάπως υψηλότερο και αυτό από τις εκτιμήσεις. Το ποσό των 0,60 ευρώ θα δώσει ως προσωρινό μέρισμα. Στις 4 Νοεμβρίου η αποκοπή. Έτσι μέσα στο 2024 θα έχει δώσει συνολικά 1,45% στους μετόχους. Εξαιρετική μερισματική απόδοση. Σημειώνουμε τις εξαιρετικές λειτουργικές ταμειακές ροές οι οποίες ανήλθαν στα 392,8 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο. Η διοίκηση διατηρεί την εκτίμηση για EBITDA 750-770 εκατ. ευρώ στο σύνολο του έτους. Με 21% discount έναντι του ιστορικού μέσου της δεκαετίας λέει η Piraeus Securities σε όρους ΕV/EBITDA (7,9 φορές για το 2024). Με μικρές απώλειες 0,75% στο ξεκίνημα.

AEGEAN AIRLINES: Αποκτά κομμάτι στη Volotea, μία εταιρεία που πρόσφερε ανταγωνιστικές τιμές στην Ελλάδα. Ίσως θα πρέπει να υποθέσουμε πως σταδιακά ο ανταγωνισμός θα αρχίσει να μειώνεται με την κίνηση αυτή, η οποία προφανώς θα έχει και άλλα οφέλη για την Aegean. Ο καταναλωτής όμως… Να σημειώσουμε πως πριν λίγα χρόνια λόγω της πανδημίας είχε φτάσει στο χείλος του γκρεμού, αλλά τώρα ζει στιγμές δόξας. Έβαλαν το λιθαράκι τους και οι επιδοτήσεις λόγω Covid… Στα 11,10 ευρώ και στο -1,77%.

SARANTIS: Έστειλε θετικό μήνυμα στην τηλεδιάσκεψη η διοίκηση και σημειώνουμε την εκτίμηση για τις ταμειακές ροές οι οποίες όπως ανέφερε θα δημιουργήσουν αρνητικό καθαρό δανεισμό, από κάπου 45 εκατ. ευρώ που είναι τώρα ο καθαρός δανεισμός. Πολύ καλό το growth και στο τρίτο τρίμηνο, αν και ίσως να είναι λίγο χαμηλότερο από του εξαμήνου. Απώλειες 0,93%.

MOTOR OIL: Μεγάλη βουτιά χθες στις τιμές του πετρελαίου, ενώ έχουν υποχωρήσει το προηγούμενο διάστημα και τα περιθώρια διύλισης. Τόσο η διοίκηση της ΜΟΗ, όσο και των ΕΛΠΕ, έκαναν πρόσφατα εκτίμηση για άνοδο των περιθωρίων το επόμενο διάστημα. Στα 21,90 ευρώ και στο -0,90% με συγκριτικά καλό όγκο από άλλα βαριά χαρτιά.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έχει τις μεγαλύτερες απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση στα πρώτα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υπό πίεση όλες και με απώλειες από 1,5% και πάνω αλλά όχι πάνω από 2%.

TRADE ESTATES: Με NAV 2,52 ευρώ ανά μετοχή σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, η μετοχή είναι στα 1,64 ευρώ δηλαδή διαπραγματεύεται με discount 35%.

TRASTOR: Τρομερό το ακίνητο που αγόρασε στην Κύπρο, αν και η στήλη για τη Λευκωσία και τις προοπτικές των ακινήτων δεν είναι και τόσο bull. Πολλά τα άδεια ακίνητα, ολόκληροι μικροί ουρανοξύστες είναι άδειοι και με σημάδια εγκατάλειψης στην κυπριακή πρωτεύουσα. Μεγάλη επίσης και η ανοικοδόμηση συνολικά στο νησί.

ΑΝΟΔΙΚΕΣ: 4 εντοπίσαμε στα πρώτα λεπτά. Παΐρης με 8 τεμάχια στο +1,84%, Medicon με 6 τεμάχια στο +0,82%, Τράπεζα αττικής με 1.300 τεμάχια στο +1,83% και Ξυλεμπορία (κοινή) με όγκο 8,5 χιλ. τεμάχια στο +0,36% ενώ αργότερα προστέθηκε και το προνόμιο με +6,67%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης