Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Η επιστροφή της Jumbo, η αντίδραση της Metlen και η προσέγγιση των 1.450 μονάδων

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Η επιστροφή της Jumbo, η αντίδραση της Metlen και η προσέγγιση των 1.450 μονάδων
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Καλή τελικά η εικόνα της συνεδρίασης με κάπως πιο καλές συναλλαγές και τελικά με το γενικό δείκτη να πλησιάζει ξανά την κρίσιμη αντίσταση των 1.450 μονάδων. Όπως έχουμε ξαναγράψει το σημείο αυτό αλλάζει αν ξεπεραστεί τη βραχυπρόθεσμη τάση. Ξεχώρισε η Jumbo και μερικά ακόμα βαριά χαρτιά, όπως Aegean, Metlen, Motor Oil κ.α. Στις 1.446,56 μονάδες με άνοδο 0,75% και τζίρο 107,4 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 18,9 εκατ. ευρώ σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Αύξηση 10,5% της συνολικής επιβατικής κίνησης τον Αύγουστο στο Αεροδρόμιο Αθηνών και αύξηση 13,9% στους 8 μήνες. Πάνω από 21 εκατ. επιβάτες πέρασαν από το Ελ. Βενιζέλος. Απογειώνεται ο τουρισμός και είναι επιτακτική ανάγκη οι δήμοι και οι περιφέρειες να κάνουν έργα υποδομών, προκειμένου οι τουρίστες να μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα στις πόλεις και να μη γίνεται το αδιαχώρητο. Η αλήθεια είναι πως τα έργα έπρεπε να είχαν γίνει χθες, αλλά εδώ στην Ελλαδίτσα μας δεν γίνεται κάτι στην ώρα του γιατί δεν υπάρχει όραμα και σχέδιο.

JUMBO: Έκλεισε στόματα. Τα γράφουμε μέρες, ότι κάτω από τα 23 ευρώ η μετοχή δεν είναι για να σχολιάζουμε τι έκανε ο Βακάκης, αλλά για να τη δει κάποιος επενδυτικά. Τώρα θα πάει σε γενική συνέλευση τέλη Σεπτέμβρη για αγορά ιδίων μετοχών μέχρι τα 27,20 ευρώ, δηλαδή μέχρι εκεί που πούλησε ο κ.Βακάκης. Στην τιμή αυτή δεν μπορεί κάποιος να τον κατηγορήσει ότι εκεί που πουλάει αυτός αγοράζει παραπάνω η εταιρεία με τα λεφτά των μετόχων, όπως κάνουν άλλοι. Στα 24,30 ευρώ και στο +5,65% με όγκο πάνω από 550 χιλ. τεμάχια.

METLEN: Μάλλον γίνεται προσπάθεια να τερματιστεί η πτώση και να μην πάρει άλλη κλίση το γράφημα. Με τις μεταλλουργικές στο εξωτερικό να πιέζονται θα έχει ενδιαφέρον η βραχυπρόθεσμη πορεία της. Στα 34,32 ευρώ και στο +1,54%.

AEGEAN: Μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν. Η πορεία του τουρισμού τον Αύγουστο που ανακοίνωσε το Αεροδρόμιο Αθηνών πρέπει να βοήθησε και τη συγκεκριμένη μετοχή. Στα 11,52 ευρώ και στο +2,04%.

MOTOR OIL: Με καλούς αγοραστές και σήμερα και άνοδο 1,28%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τη μεγαλύτερη άνοδο είχε η Eurobank και καλή εικόνα η ΑΛΦΑ με την ΠΕΙΡ. Με μικρές απώλειες η ΕΤΕ. 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στις 13 Σεπτεμβρίου θα εκποιηθούν 431.299 μετοχές κυριότητας Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου με επισπεύδοντα την Intrum. Οι περιπέτειες του γνωστού στους παλιούς εργολάβου της Παντεχνικής, έχουν φτάσει και στις μετοχές που κατέχει στην Ελλάκτωρ, η οποία είχε απορροφήσει την Παντεχνική.

QUEST: Καλό το δεύτερο τρίμηνο και κάλυψε την αδυναμία του πρώτου, καλά πάει και το τρίτο μέχρι στιγμής και η διοίκηση βλέπει καλή πορεία στο σύνολο του έτους. Χαμηλή η αποτίμηση στο ταμπλό, αλλά δε βλέπουμε ενθουσιασμό από τους επενδυτές. Κάτι τους ανησυχεί. Στα 5,28 ευρώ και στο +1,73%.

MEDICON: Την είχαν τσακίσει και αυτή. Πρόσφατα ήταν στα 2,30 ευρώ και έβγαιναν και κομμάτια. Όμως η αποτίμηση σε τέτοια απόσταση με τις πωλήσεις ήταν μάλλον πρόκληση. Βγαίνουν ακόμα βέβαια κομμάτια από αυτούς μάλλον που είχαν αγορά αρκετά υψηλότερα και η αναμονή δε στέφθηκε με επιτυχία. Στα 2,52 ευρώ και στο +2,44% με 17 χιλ. τεμάχια.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Αγοραστές στις τελευταίες συνεδριάσεις οι insiders, ενώ και η εταιρεία συνεχίζει τις αγορές ιδίων μετοχών. Δε λέμε, τα τελευταία χρόνια έχει δώσει μεγάλη κίνηση, αλλά έχει διορθώσει αρκετά και με βάση τα θεμελιώδη δεν την λέει κάποιος ακριβή. Στα 2,6750 ευρώ και στο +2,29%.

PROFILE: Με καλό όγκο στο +5,73% και στα 5,26 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης