Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ακολουθεί τις ξένες αγορές με το βλέμμα στα στοιχεία για το ελληνικό ΑΕΠ και την απασχόληση στις ΗΠΑ

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ακολουθεί τις ξένες αγορές με το βλέμμα στα στοιχεία για το ελληνικό ΑΕΠ και την απασχόληση στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής, σήμερα μέχρι τις 15:30, λένε οι αναλυτές, καθώς τότε θα ανακοινωθούν τα πολύ σημαντικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Αύγουστο. Αυτά θα κρίνουν και την πορεία μείωσης των επιτοκίων. Εμείς είμαστε κοντά στη σημαντική αντίσταση των 1.450 μονάδων και θέλουμε συνδυασμό καλών ειδήσεων και τζίρου για να αλλάξουμε τη βραχυπρόθεσμη τάση. Όμως το άνοιγμα στο εξωτερικό δεν ήταν καλό και μας επηρεάζει.

Έχουμε και άλλα σημαντικά σήμερα, όπως ανακοίνωση του εγχώριου ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο, αλλά και αξιολόγηση της DBRS για την ελληνική οικονομία. Υπενθυμίζουμε πως στις 13/9 περιμένουμε το χρησμό της Moody’s. Πιο σημαντική αυτή η αξιολόγηση, καθώς δεν μας έχει δώσει επενδυτική βαθμίδα. Με τον DAX να υποχωρεί 0,75% εμείς ανοίξαμε με απώλειες 0,5% και στις 1.440 μονάδες.

ΤΙΤΑΝ: Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως έχει προσλάβει τη Citi και τη Goldman Sachs για την εισαγωγή της αμερικανικής θυγατρικής στις ΗΠΑ, η οποία προγραμματίζεται για τις αρχές του 2025. Σύμφωνα με το πρακτορείο η αποτίμηση αναμένεται στα 2 δισ. ευρώ με το ποσοστό που θα διαθέσει να ανέρχεται σε τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως η αποτίμηση όλου του ομίλου στο Χ.Α. σήμερα είναι στα 2,5 δισ. ευρώ. Άρα νομίζουμε πως ορθά κάποιοι αναλυτές περιμένουν να ξεκλειδώσει αξία η εισαγωγή. Με απώλειες άνω του 1% αλλά και με περιορισμένο όγκο άνοιξε η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το επικείμενο placement στην Εθνική Τράπεζα, κρατάει χαμηλά τη μετοχή. Άνοιξε με απώλειες 0,78% και την τιμή στα 7,63 ευρώ. Καλύτερη η εικόνα για την Πειραιώς, η οποία λόγω παρουσιάσεων έχει σημαντικές εντολές αγοράς. Είναι λίγο κάτω από τα 4 ευρώ.

MOTOR OIL: Άνοιξε με αρκετή πίεση και με σημαντικό άνοιγμα μεταξύ αγοραστή και πωλητή. Προσπαθεί να σταθεροποιηθεί κοντά στα 22 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Άντε να δούμε πότε θα ξεμπερδέψει με αυτό το καλώδιο που θέλει να το πάει στην Κύπρο. Νέα σενάρια διαβάσαμε σήμερα για νέες συσκέψεις, για εμπλοκή στο θέμα των ρύπων, οι οποίοι θα χρηματοδοτούσαν τα κεφάλαια που πρέπει να βάλει η Κύπρος κ.α. Απώλειες περίπου 2% για τη μετοχή. Την άλλη βδομάδα κόβει το μέρισμα. Συγκεκριμένα, σήμερα στο κλείσιμο όσοι έχουν μετοχές θα έχουν δικαίωμα στο μέρισμα. Τη Δευτέρα θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στα 0,058 ευρώ ανά μετοχή.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Συνεχίζονται οι αγορές από insiders. Με μικρές απώλειες και χαμηλό όγκο στο ξεκίνημα.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ: Έχει κοπάσει το ενδιαφέρον για όλες, αλλά και για τις μικρές συγκεκριμένα, που παρακολουθεί και η στήλη. Περιμένουμε τα αποτελέσματα από την ΕΚΤΕΡ, μήπως και καταλάβουμε γιατί είναι αδύναμη η μετοχή αλλά και από τη Δομική Κρήτης, για να δούμε τι βγάζει η σύγκριση των δύο. Η πρόσφατη υποχώρηση της ΔΟΜΙΚ, έκλεισε λίγο την ψαλίδα, αλλά και πάλι το ανεκτέλεστο της ΕΚΤΕΡ είναι πολλαπλάσιο της ΔΟΜΙΚ.

SATO: Λίγο προσοχή στη συγκεκριμένη, γιατί κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα, χωρίς να έχουν βάση. Εγκρίθηκε μετά από χρόνια το σχέδιο εξυγίανσης που προβλέπει παραχώρηση δραστηριότητας έναντι τιμήματος καθώς και ένα μέρος των υποχρεώσεων. Θα ρευστοποιήσει ό,τι μείνει και θα πληρώσει ό,τι μπορεί. Μετά θα πάει σε λύση και εκκαθάριση, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Βλέπουμε μία πίεση στο ξεκίνημα. Η υποχώρηση είναι το λογικό σενάριο σε μία τέτοιου μεγέθους ανακεφαλαιοποίηση. Είδαμε όμως στήριξη στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Για να δούμε αν θα υπάρξει και νέα, ή θα πάρει το δρόμο που είχαν πάρει και άλλες τράπεζες όταν έκαναν ανακεφαλαιοποίηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης