Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Επιτέλους αφυπνίστηκε! Ισχυρή ανοδική κίνηση με αρκετούς πρωταγωνιστές

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Επιτέλους αφυπνίστηκε! Ισχυρή ανοδική κίνηση με αρκετούς πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Επιτέλους μετά από καιρό είδαμε μία καλή συνεδρίαση. Δεν ήταν μόνο η ανοδική κίνηση, η οποία ήταν καλύτερη των άλλων αγορών, είδαμε και ειδήσεις και κινήσεις από μετοχές όλων των κατηγοριών. Το χρωστούσε η αγορά, γιατί αδιαφορούσε καιρό τώρα, και οι ξένες πήγαιναν σε ιστορικά υψηλά και εμείς παλεύαμε πέριξ των 1.420 μονάδων. Φυσικά και πρέπει να δούμε συνέχεια. Φαίνεται όμως πως κλειδώνει η πώληση του πακέτου της Εθνικής με όρους που αρέσουν στην αγορά και λάβαμε τάση από τη συγκεκριμένη σήμερα. Στις 1.442,53 μονάδες και στο +1,22% με τζίρο 130,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 26,2 εκατ. ευρώ σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Χωρίς αυτές δεν μπορούμε να δούμε άνοδο. Η Εθνική ήταν εξαιρετική! Εκεί βέβαια που την είχαν φτάσει, πόσο άλλο να έπεφτε; Ήταν εξαιρετική ευκαιρία. Καλή εικόνα και από Πειραιώς και Eurobank. Υστέρησε αρκετά η Alpha Bank και κατέγραψε οριακή άνοδο. Η ΕΤΕ στα 7,50 ευρώ και στο +4,46%, η Eurobank στα 2,0450 ευρώ και στο +2,92%, η ΠΕΙΡ στα 3,8710 ευρώ και στο +1,87% και η ΑΛΦΑ στα 1,60 ευρώ με άνοδο μόλις 0,31%. Πλέον έχουμε και την Τράπεζα Κύπρου, η οποία πήγε αρκετά καλά και είχε και υψηλό όγκο πάνω από 450 χιλ. τεμάχια, καθώς αρχίζουν και χτίζουν θέσεις οι θεσμικοί. Στα 5 ευρώ η τιμή κλεισίματος με άνοδο 4,60% (τιμή εισαγωγής 4,78 ευρώ).

ΔΕΗ: Επιτέλους είδαμε και από εδώ κίνηση. Φαίνεται πάντως πως τα 12 ευρώ είναι ένα δύσκολο σημείο και πρέπει να δούμε πιο επιθετικούς αγοραστές για να επιβεβαιωθεί η διάσπαση. Σήμερα στο τέλος κατάφερε να κλείσει πάνω από αυτό και συγκεκριμένα στα 12,03 ευρώ με άνοδο 2,82%.

JUMBO: Στα 25,04 ευρώ και στο +2,71%. Βιάστηκαν κάποιοι να την ξεγράψουν…

ΟΤΕ: Νέο υψηλό και πάλι από τον Οργανισμό και το μηνιαίο γράφημα μας δείχνει πως πάει να δώσει τη μεγάλη μάχη που είναι η διάσπαση μίας πλαγιοκαθοδικής αντίστασης που διέρχεται από τα 17 ευρώ περίπου. Στα 15,60 ευρώ το κλείσιμο που ήταν και υψηλό ημέρας.

INTRACOM: Πλησιάζει πλέον το 10% στην Intralot. Τώρα, μαζί με την προσωπική συμμετοχή του Σωκράτη Κόκκαλη προσεγγίζει το 30%, άρα μπορεί να πάρει ακόμα ένα αξιόλογο ποσοστό, αν το θελήσει, χωρίς να χρειαστεί να κάνει δημόσια πρόταση. Πρέπει να πάρει και μερικά συμβόλαια η ΙΝΛΟΤ για να γίνει ελκυστική. Στα 3,15 ευρώ και στο +4,65%…

FRIGOGLASS: Η στήλη, όπως έχει ξαναγράψει, είναι υπέρ του dilution όταν δίνει ανάπτυξη σε μία εταιρεία. Εδώ έχουμε μία εταιρεία με 15% στην παλιά της δραστηριότητα, με το υπόλοιπο να έχει περάσει στους ομολογιούχους. Έτσι δεν έχει τζίρο και χρειάζεται και τζίρο και ίδια κεφάλαια. Με τις συγχωνεύσεις που ανακοίνωσε αυξάνει τα ίδια κεφάλαια και τον αριθμό των μετοχών. Δεν είναι σημαντική η ενίσχυση αλλά είναι μία αρχή. Όμως αν φτάσει σε ένα καλό επίπεδο μέχρι να αρχίσει να ισχύει ο κανονισμός της ΕΧΑΕ, θα μπορούσε να βγει από την Επιτήρηση. Αν δεν έκανε κινήσεις το λογικό σενάριο ήταν κάποια στιγμή να πάει σε αναστολή, όπως προβλέπει ο κανονισμός. Μεγάλες εντολές αγοράς μπήκαν στη μετοχή και κλείδωσε στο +10%.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Ελπίζουμε να μην έχουμε και φέτος απομειώσεις. Μετά την κίνηση που είχε κάνει μερικούς μήνες πριν, σήμερα βρέθηκε ουσιαστικά εκεί από όπου ξεκίνησε, δηλαδή κοντά στο 1 ευρώ και βγάζει συνήθως αντίδραση από εκεί. Στα 1,0250 ευρώ και στο -5,09%.

AVAX: Μεταξύ των μικρών που ξεχώρισαν σήμερα. Περιμένουμε τα αποτελέσματα εξαμήνου με τον όμιλο να έχει βελτιώσει τον ισολογισμό, μετά τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και να έχει πλέον σημαντικό ανεκτέλεστο. Στα 1,4580 ευρώ και στο +8,64% με όγκο πάνω από 470 χιλ. τεμάχια.

ΑΚΙΝΗΤΑ: Τα επιτόκια αρχίζουν να μειώνονται, ενώ παρατηρούμε πως οι αξίες των ακινήτων συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Υπάρχει ακόμα περιθώριο στην Ελλάδα, κατά την ταπεινή μας άποψη. Εκτός αυτού, οι ΑΕΕΑΠ διαπραγματεύονται με discount 30%, το οποίο κάποια στιγμή θα πρέπει να μειωθεί.

ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Βγήκε πίεση σήμερα στη μετοχή και υποχώρησε 1,86% και με αυξημένο όγκο συναλλαγών.

AUSTRIACARD: Μέχρι και αυτή έκανε κίνηση. Στα 5,98 ευρώ και στο +2,40%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης