Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προς διάσπαση της αντίστασης των 1.450 μονάδων – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προς διάσπαση της αντίστασης των 1.450 μονάδων – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το καλό κλίμα των αγορών του εξωτερικού μπορεί να υποστηρίξει μία νέα ανοδική κίνηση για το Χ.Α. με στόχο τη διάσπαση της αντίστασης των 1.450 μονάδων και προσέγγιση ξανά των 1.500 μονάδων. Η Εθνική Τράπεζα, λόγω του επικείμενου placement είναι στο επίκεντρο. Το ξεκίνημα είναι ανοδικό και δοκιμάζεται η αντίσταση.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Ξεχωρίζει στο ξεκίνημα και με καλό όγκο είναι στα 7,5680 ευρώ.

JUMΒO: Εκ των μετοχών που επίσης ξεχωρίζουν στο ξεκίνημα. Σημαντικό το περιθώριο ανόδου που αναφέρουν οι αναλυτές, παρά τις υποβαθμισμένες εκτιμήσεις από τη διοίκηση. Έρχεται και η γενική συνέλευση για την αγορά ιδίων μετοχών, αλλά μάλλον η τιμή μέχρι τότε ίσως να είναι κοντά στο πάνω όριο. Στα 25,32 ευρώ και στο +1,12%.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Θα ξανακάνει κίνηση προς τα 4 ευρώ. Οι τελευταίες προσπάθειες να ξεπεράσει το εν λόγω σημείο δεν έχουν στεφθεί με επιτυχία. Που θα πάει, θα γίνει και αυτό.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πολύτιμη και η δική του συνεισφορά στην κίνηση της αγοράς.

ΑΔΜΗΕ: Ίσως να έχουμε σήμερα μία δυνατή προσπάθεια και να γίνει η διάσπαση. Τα νέα είναι καλά για τη διασύνδεση Ελλάδας -Κύπρου και η μετοχή με μεγάλο όγκο άνοιξε γράφοντας υψηλό στα 2,31 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Δεύτερη συνεδρίαση για τη μετοχή στο ελληνικό χρηματιστήριο και με καλό όγκο υποχωρεί 1%. Χθες είχε καλή άνοδο στην πρεμιέρα της.

ΕΛΤΟΝ: Παρά τη σημαντική μείωση των πωλήσεων κατάφερε να κρατήσει στα ίδια επίπεδα το μικτό κέρδος και παράλληλα να μειώσει και κάποια άλλα έξοδα. Έτσι τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 1,9 εκατ. ευρώ από 1,54 εκατ. ευρώ στο περσινό πρώτο εξάμηνο. Η νέα διοίκηση δηλώνει αισιόδοξη για την πορεία των πωλήσεων και εκτιμά πως στο δεύτερο εξάμηνο θα ενισχυθούν και θα μειωθεί ο ρυθμός υποχώρησης. Παράλληλα στοχεύει στη μείωση του δανεισμού. Δεν ήταν πάντως καλές οι λειτουργικές ταμειακές ροές και η μείωση του δανεισμού προήλθε από το ταμείο. Τα ίδια κεφάλαια στα 68,2 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση στα 45 εκατ. ευρώ.

FRIGOGLASS: Χθες είχαμε θέμα για τις εξαγορές που ανακοίνωσε με ανταλλαγή μετοχών και σημειώναμε πως κατά την άποψή μας η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα έπρεπε να στείλει επιστολή για να δώσει η εταιρεία λεπτομέρειες. Κανονικά βέβαια δε θα έπρεπε να στείλει επιστολή, αλλά από μόνη της η εταιρεία να δώσει τις λεπτομέρειες. Πάντως η Ε.Κ. έστειλε επιστολή και σήμερα η εταιρεία έδωσε λεπτομέρειες. Είπε πως δεν έχουν σχέση οι εταιρείες με τους μετόχους της εταιρείας και πως ο τζίρος και των δύο είναι περίπου 30 εκατ. ευρώ με κέρδη προ φόρων 1,2 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 9,5 εκατ. ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα για την εισαγωγή των νέων μετοχών είναι εντός του Φεβρουαρίου 2025. Νομίζουμε πως με αυτή τη συναλλαγή μπορεί να γλιτώσει τη διαγραφή λόγω του νέου κανονισμού και να επιστρέψει σε κανονική διαπραγμάτευση.

MEDICON: Εντολή πώλησης 38 χιλ. τεμαχίων στα 2,33 ευρώ από την προσυνεδρίαση.

ΤΡ.ΑΤΤΙΚΗΣ: Με απώλειες 0,86% ξεκίνησε η μετοχή και με την τιμή στα 4,59 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης