Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στο υψηλό ημέρας και πάνω από τις 1.450 μονάδες – Αισθητά βελτιωμένος ο τζίρος

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στο υψηλό ημέρας και πάνω από τις 1.450 μονάδες – Αισθητά βελτιωμένος ο τζίρος
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η προσδοκία υπέρβασης μίας σημαντικής αντίστασης, σε συνδυασμό με το καλό κλίμα στο εξωτερικό, έκανε πολλούς επενδυτές, να τοποθετηθούν. Κάποιοι που ακολουθούν την τάση βοήθησαν ώστε να έχουμε και σήμερα μία καλή συνεδρίαση, τη δεύτερη συνεχόμενη. Σημαντικά βελτιωμένος ο τζίρος ξεπέρασε τα 147 εκατ. ευρώ. Με άνοδο 0,80% ο Γ.Δ. και στις 1.454,10 μονάδες το κλείσιμο. Αρκετά βαριά έκλεισαν στο υψηλό ημέρας ή πολύ κοντά σε αυτό.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική πρωταγωνίστησε και σήμερα και προφανώς το placement τραβάει επενδυτικά βλέμματα, αλλά δε θα την άφηναν έτσι… Στα 7,70 ευρώ με άνοδο 2,67% η μετοχή. Καλή εικόνα με κέρδη άνω του 1% και για τις 3 άλλες συστημικές. Με απώλειες έκλεισε η Τράπεζα Κύπρου.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δυνατή κίνηση για τη μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις. Συμπλήρωσε 4 ανοδικές και από τα 33,22 ευρώ πήγε στα 35,94 ευρώ. Στο υψηλό ημέρας και το δικό της κλείσιμο και με άνοδο 2,57%.

ΤΙΤΑΝ: Η μετοχή σε τιμή κλεισίματος είναι σε νέο ιστορικό υψηλό, σε ενδοσυνεδριακό απέχει ελάχιστα από τα 33,75 ευρώ που είχε γράψει στις 22 Αυγούστου. Στα 33,55 ευρώ σήμερα με άνοδο 2,44%. Η στήλη, όπως έχουμε ξαναγράψει, την έχει στις επιλογές της από χαμηλά και είναι εδώ και καιρό ικανοποιημένη από την απόδοσή της, αλλά την κρατάμε λόγω δυναμικής που έχει στο ταμπλό.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Και αυτή συμπλήρωσε 4 ανοδικές αλλά από τα 1,8340 ευρώ πήγε στα 1,8780 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Πολλά και πάλι τα χαρτιά, αλλά είδαμε και δυνατές εντολές αγοράς και κλείσιμο λίγο πάνω από τη σημαντική αντίσταση. Πρέπει να επιβεβαιώσει τη διάσπαση και να δώσει κίνηση.

MEDICON: Η μεγάλη εντολή πώλησης που υπήρχε στα 2,33 ευρώ από την προσυνεδρίαση βρήκε αγοραστή, αλλά μάλλον είδαμε μηχανάκι στη μετοχή και έτσι έβγαιναν συνεχώς κομμάτια. Αδικαιολόγητες κατά την ταπεινή μας άποψη οι πωλήσεις, όταν αποτίμηση είναι στα 10,3 εκατ. ευρώ και ο τζίρος το 2023 ήταν μεγαλύτερος παρά τη λογική υποχώρηση, ενώ τα κέρδη δίνουν μονοψήφιο p/e. Φυσικά είναι και χαμηλότερη η αποτίμηση από τα ίδια κεφάλαια. Ευτυχώς εμφανίστηκε δυνατός αγοραστής και τελικά έκλεισε με άνοδο. Στα 2,39 ευρώ και στο +3,46%.

ΕΥΑΘ: Δεν έχουν τέλος οι πωλήσεις μετοχών.

FRIGOGLASS: Δεύτερη μέρα στο limit up, μετά και τις εξηγήσεις της διοίκησης αναφορικά με τις νέες εταιρείες που εξαγοράζει με μετοχές. Θα δώσουν τζίρο και κάποια κέρδη, άρα όπως έχουμε ξαναγράψει μπορεί να γλιτώσει τη διαγραφή, από την εφαρμογή του νέου κανονισμού. Μεγάλο το ανεκτέλεστο στην πλευρά των αγοραστών.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Έγραψε χαμηλό και στο 1 ευρώ σήμερα αλλά έβγαλε αντίδραση και τελικά έκλεισε στα 1,06 ευρώ και στο +3,41% με χαμηλό όγκο.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Αύξησε όγκο σήμερα. Στα 0,70 ευρώ και στο +9,37% με 17 χιλ. τεμάχια.

PERFORMANCE: Λες και είναι κανένα βουνό τα 7 ευρώ και δεν μπορεί να μείνει πάνω από αυτό το σημείο!

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης