Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ανοδικό ξεκίνημα, η Εθνική λόγω placement στο επίκεντρο – Αναδιαρθρώσεις λόγω αποτελεσμάτων

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ανοδικό ξεκίνημα, η Εθνική λόγω placement στο επίκεντρο – Αναδιαρθρώσεις λόγω αποτελεσμάτων
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Στην Εθνική Τράπεζα παραμένουν τα βλέμματα των επενδυτών και ίσως κάποιοι να κάνουν ρευστότητα για να αποκτήσουν μετοχές από το placement. Από την άλλη αν υπάρξει μεγάλη υπερκάλυψη και δεν πάρουν οι ξένοι τις μετοχές που πρέπει να αποκτήσουν λόγω αύξησης διασποράς, ίσως τις «κυνηγήσουν» από το ταμπλό. Με άνοδο άνοιξε ο Γ.Δ. και παραμένει πάνω από τις 1.450 μονάδες.

ΕΘΝΙΚΗ: Η μόνη που ξεχωρίζει και έχει καλύτερες συναλλαγές. Στα 7,76 ευρώ με άνοδο 1% και κάτι.

ΟΤΕ: Ξεχωρίζει κάπως και η συγκεκριμένη και με μέτριες συναλλαγές έχει άνοδο λίγο πάνω από 1%.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Δυστυχώς είναι πολλές οι απογοητεύσεις και νομίζουμε πως πρέπει να εστιάσουμε σε λιγότερες εταιρείες, που έχουν προοπτικές ανάπτυξης, επενδυτικό πλάνο και όραμα.

INTRAKAT: Αναλυτές σημειώνουν πως με βάση όσα είπε στη χθεσινή ενημέρωση (δείτε άλλο θέμα στη στήλη) μπορεί να κάνει μία μεγάλη εξαγορά, ίσως και άνω των 100 εκατ. ευρώ, η οποία θα ενίσχυε τα EBITDA έως και κατά 50 εκατ. ευρώ. Θεωρούν πως φέτος μπορεί να πετύχει 80 εκατ. ευρώ EBITDA. Τα αποτελέσματα πάντως είναι βελτιωμένα λόγω της πώλησης ΑΠΕ στη ΔΕΗ, ενώ οι τόκοι είναι σημαντικά αυξημένοι και χωρίς το κέρδος από την πώληση θα εμφάνιζε ζημία.

ΕΚΤΕΡ: Ο ίδιος ορκωτός μέσα σε 10 μήνες έχει βγάλει σημαντικά μεγαλύτερη αποτίμηση για τον Ενεργειακό Κόμβο, ενώ για την ΕΚΤΕΡ ουσιαστικά μας λέει πως είναι ακριβή. Νομίζουμε πως από την εταιρεία και σε συζητήσεις που γίνονται με επενδυτές βγαίνει το συμπέρασμα, ότι η διοίκηση τη θεωρεί φθηνή τη μετοχή. Δημοσίευσε νέα ανακοίνωση για τη συγχώνευση, η οποία φυσικά και δεν μας ικανοποιεί. Να πούμε πως και τα αποτελέσματα δεν έδειξαν την περσινή δυναμική και το ίδιο παρατηρήσαμε μάλλον στις περισσότερες κατασκευαστικές. Θα προχωρήσουμε σύντομα σε επικαιροποίηση επιλογών και μάλλον θα αφαιρεθεί. Σημειώνουμε τη μεγάλη υποχώρηση του EBITDA με τον τζίρο να μένει στα ίδια επίπεδα, αλλά και το γεγονός ότι έχει καλύτερο EBITDA margin από κάποιες άλλες μεγάλες κατασκευαστικές. Συνεχίζεται η πίεση στη μετοχή και στο άνοιγμα χάνει άνω του 2%.
ΕΚΤΕΡ_2.jpg

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ:
Αν κοιτάξουμε τα αποτελέσματα όλων, η καλύτερη μάλλον είναι η Avax, η οποία διαθέτει και το υψηλότερο περιθώριο EBITDA.

INTRACOM: Με αποτίμηση 260 εκατ. ευρώ περίπου, εμφανίζει στη λογιστική κατάσταση ρευστότητα 188 εκατ. ευρώ, επενδύσεις σε ακίνητα 137 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 368,9 εκατ. ευρώ.

AVE: Είδε κανείς ανακοίνωση της εταιρείας για την αποπληρωμή του δανεισμού τέλος Ιουλίου; Αναφέρει στη λογιστική κατάσταση: Στις 30.07.2024 προέβη σε σύμβαση για την οριστική αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων αξίας κατά την 30.06.2024 ποσού 21,7 εκατ. ευρώ, με πρόωρη αποπληρωμή. Με βάση τα παραπάνω, η συνολική ωφέλεια που προέκυψε από τη πρόωρη αποπληρωμή ποσού 16 εκατ. ευρώ (ποσό 21,7 εκατ. υπόλοιπο την 30.06.2024 μείον το ποσό των 5,7 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκε στις 30.07.2024) θα περιληφθεί στα αποτελέσματα κατά το 2ο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης. Αυτές οι επιχειρηματικές κινήσεις δεν πρέπει να δημοσιεύονται; Τι πιστεύει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς; Κατά τα λοιπά έχει πάλι μεγάλο όφελος από τις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες και πληρώνει 5,7 εκατ. ευρώ ενώ η συνολική οφειλή είναι 21,7 εκατ. ευρώ.

GALAXY MEZZ: Έχει γίνει χαμούλης με την τελευταία σελίδα της λογιστικής κατάστασης και τη δήλωση αποποίησης ευθύνης. Τα δικά της αποτελέσματα δεν ήταν καλά.

INTERLIFE: Ούτε τα δικά της αποτελέσματα μας ικανοποίησαν. Απώλειες 2,65% στο ξεκίνημα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Αυξήθηκαν τα μεγέθη ενώ είδαμε μερίσματα από πλοία, αλλά και μείωσης της αξίας τους. Νέα έκτακτα έξοδα λόγω Πόρτο Καρράς (απομάκρυνση μπαζών) και παραμένουν δεσμευμένα 16,2 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη στα 5,7 εκατ. ευρώ από 2,66 εκατ. ευρώ. Υπάρχει και απομείωση συμμετοχής στη Μαρίνα Σάμου.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Κάπως καλύτερα τα δικά της νούμερα έναντι του κλάδου, με βελτίωση πωλήσεων, μικτού περιθωρίου, EBITDA, αλλά μείωση καθαρών κερδών λόγω τόκων και αύξηση δανεισμού και μάλιστα μεγάλη. Πέρυσι είχε έκτακτα βέβαια από πώληση χρηματοοικονομικών μέσων.

Q&R: Φτωχά τα αποτελέσματα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης