Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η AVE αποπλήρωσε δάνεια με βαθύ κούρεμα, η Κλ.Ναυπάκτου πουλάει ακίνητα και η CD Media αγοράζει Intertech

Η AVE αποπλήρωσε δάνεια με βαθύ κούρεμα, η Κλ.Ναυπάκτου πουλάει ακίνητα και η CD Media αγοράζει Intertech
Μεγάλο κούρεμα στα δάνεια πέτυχε η AVE
Σχετικά Άρθρα
Τρεις ειδήσεις για μικρές εταιρείες αναδεικνύουν οι λογιστικές καταστάσεις εξαμήνου, με κάποιες από αυτές να έπρεπε ίσως να ανακοινωθούν πιο επίσημα και μέσω ανακοινώσεων, αφού επηρεάζουν τη λογιστική κατάσταση.
Ξεκινώντας από την AVE, η διοίκηση μετά τη λήξη του εξαμήνου και συγκεκριμένα στις 30.07.2024 προέβη σε σύμβαση για την οριστική αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων αξίας κατά την 30.06.2024 ποσού 21,7 εκατ. ευρώ, με πρόωρη αποπληρωμή.
Με βάση τα παραπάνω, η συνολική ωφέλεια που προέκυψε από τη πρόωρη αποπληρωμή ποσού 16 εκατ. ευρώ (ποσό 21,7 εκατ. υπόλοιπο την 30.06.2024 μείον το ποσό των 5,7 εκατ. που καταβλήθηκε στις 30.07.2024) θα περιληφθεί στα αποτελέσματα κατά το 2ο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης.
Με άλλα λόγια η AVE πλήρωσε 5,7 εκατ. ευρώ για οφειλή δανείου 21,7 εκατ. ευρώ και της διέγραψαν οι τράπεζες 16 εκατ. ευρώ!
Το όφελος θα πάει στο κέρδος και στα ίδια κεφάλαια. Η είδηση αυτή δεν έχει ανακοινωθεί στον επίσημο δικτυακό τόπο της οργανωμένης αγοράς, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό του Χ.Α.
Επιπλέον, η διοίκηση εκτιμά ότι το κεφάλαιο κίνησης της εταιρείας θα διαμορφωθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία εξακολουθεί να προκύπτει αρνητικό κεφάλαιο κίνησης για την εταιρεία ή και για τον Όμιλο, η εταιρεία θα αντλήσει τα απαιτούμενα κεφάλαια μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όπως έχει πράξει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Στην Κλωστήρια Ναυπάκτου στα πλαίσια κάλυψης αναγκών ρευστότητας και χρηματοδότησής της , το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, στην από 20 Σεπτεμβρίου συνεδρίασή του, αποφάσισε την πώληση 3 οριζόντιων ιδιοκτησιών πλήρους κυριότητας της εταιρείας, συνολικής έκτασης 1.951 τ.μ. στο επί της Αγίου Γεωργίου 40-44 Πεύκης Αττικής συγκρότημα κτιρίων , στους βασικούς μετόχους της Βασίλειο Πολύχρονο του Γεωργίου, Πρόεδρο Δ.Σ. και Δημήτριο Πολύχρονο του Γεωργίου, Διευθύνοντα Σύμβουλο, έναντι συνολικού τιμήματος 1.650.000 ευρώ, εκ των οποίων καταβλήθηκε άμεσα στην εταιρεία από τους αγοραστές-βασικούς μετόχους κατά την αναλογία τους το συνολικό ποσό των 800.000 ευρώ.

Τέλος στην Intertech, όπως έχει ξαναγράψει η στήλη, μπορεί να υπάρχει «σιγή ασυρμάτου» αλλά η CD Media αγοράζει μετοχές και το ποσοστό της πλέον έχει ξεπεράσει το 30% και αν ξεπεράσει το 33,3% θα πρέπει να υποβάλει δημόσια πρόταση.
Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση εξαμήνου το ποσοστό διαμορφώνεται στα 30,03% έναντι 29,61% που είχε στο τέλος του 2023 και 29,36% στο τέλος του 2022.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης