Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Αδύναμο παραμένει το κλίμα – Απώλειες 0,37% λόγω τραπεζικών πιέσεων

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Αδύναμο παραμένει το κλίμα – Απώλειες 0,37% λόγω τραπεζικών πιέσεων
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Άνοιξε με άνοδο η αγορά, αλλά ενώ βελτιωνόταν το κλίμα στην Ευρώπη, εμείς διολισθαίναμε χαμηλότερα. Φάνηκε πως και πάλι δεν είχαμε δυνάμεις. Οι τράπεζες πιέστηκαν αρκετά και ειδικά στο κλείσιμο. Βγήκαν κάποιες στηρίξεις σε Coca Cola, Aegean και Jumbo, αλλά το τελικό πρόσημο για τον Γενικό Δείκτη ήταν αρνητικό. Χαμηλός ο τζίρος.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κορυφαία επιλογή της Eurobank Equities παραμένει η Τράπεζα Πειραιώς για την οποία αύξησε την τιμή στόχο στα 6,24 ευρώ από 5,78 ευρώ, ενώ για την Εθνική δίνει τιμή στόχο τα 10,97 ευρώ από 10,37 ευρώ και για την Alpha Bank τα 2,56 ευρώ από 2,41 ευρώ. Όλες έχουν σύσταση αγοράς. Το χαμηλότερο p/e το έχει η Πειραιώς, ενώ το χαμηλότερο P/TBV η Alpha Bank, η οποία όμως έχει χαμηλή απόδοση κεφαλαίων.

Ξεκίνησαν καλά αλλά στη συνέχεια βγήκαν πωλήσεις. Αρκετά κάτω από την τιμή του placement η Εθνική Τράπεζα. Κάπως καλύτερη η εικόνα της Alpha Bank και η μόνη από τις συστημικές με οριακή άνοδο. Η Εθνική με πτώση 2,47% και στα 7,2660 ευρώ, η Eurobank με απώλειες 1,81% και η Πειραιώς με πτώση 0,70%.

AEGEAN AIRLINES: Μεταξύ των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης που ξεχώρισαν σήμερα. Ουσιαστικά έβγαλε αντίδραση μετά από 6 συνεχόμενες πτωτικές. Η γεωπολιτική ένταση την έχει επηρεάσει. Με άνοδο 1,89% αλλά μακριά από το υψηλό ημέρας.

CENERGY: Στις 16 Οκτωβρίου, δηλαδή μεθαύριο, θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών και η διοίκηση θα βαρέσει το καμπανάκι στο Χρηματιστήριο. Πιέστηκε σήμερα η μετοχή και μειώθηκε το premium που είχε έναντι της τιμής των νέων μετοχών από την αύξηση κεφαλαίου. Έγραψε χαμηλό στα 9 ευρώ αλλά έκλεισε στα 9,10 ευρώ με απώλειες 2,78%.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Εδώ οι επενδυτές που θα αποφασίσουν να μπουν στην αύξηση θα πρέπει να λάβουν μέρος και στα δύο σκέλη. Δηλαδή να αποκτήσουν τις μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου και να ασκήσουν και τα warrants τα οποία δίνουν μετοχές σε προνομιακή τιμή. Έτσι θα έχουν χαμηλό κόστος κτήσης. Αν δεν ασκήσουν τα warrants καλό θα είναι να μην μπουν ούτε στο πρώτο σκέλος της αύξησης. Η Thrivest θα αποκτήσει στο δεύτερο σκέλος της αύξησης τον έλεγχο της τράπεζας, ασκώντας warrants που δε θα ασκήσουν οι σημερινοί μεγαλομέτοχοι. Η μετοχή σήμερα είχε υψηλή μεταβλητότητα. Έγραψε χαμηλό στα 2,60 ευρώ (-0,76%) και υψηλό στα 3,40 ευρώ (+29,77%) αλλά τελικά έκλεισε στα 2,70 ευρώ και με άνοδο 3,05%.

MOTOR OIL: Από το Δεκέμβρη του 2022 είχε να δει τα νούμερα που έγραψε σήμερα. Στα 20,58 ευρώ και με απώλειες 0,96%. Υπερβολική η πτώση και πρέπει να αρχίσει να αντιδρά πριν χαλάσει περαιτέρω το γράφημα.

QUEST: Ισχυρή αντίδραση από τη μετοχή, η οποία στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας πάλευε να κρατήσει τα 5 ευρώ. Ανακοίνωσε την εξαγορά της Μπενρουμπή, αλλά μάλλον η κίνηση έχει να κάνει και με κάποιες πληροφορίες αναφορικά με την πώληση της ACS. Στα 5,34 ευρώ και στο +5,12%.

ΑΔΜΗΕ: Ξανά με καλή συμπεριφορά.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Ισχυρό το ενδιαφέρον για τη μετοχή και συμπλήρωσε 3 ανοδικές. Νομίζουμε πως εκτός από τις αγορές που είδαμε από στελέχη, τα αποτελέσματα εξαμήνου έπρεπε να είχαν αυξήσει το ενδιαφέρον για τη μετοχή εδώ και μέρες. Στα 2,85 ευρώ και στο +5,17% με όγκο πάνω από 36 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΤΟΝ: Είχε βγάλει ανακοίνωση εξαγοράς αλλά δεν είχε δώσει τίμημα και το έκανε σήμερα. Φανταζόμαστε μετά από κάποια… ενόχληση έγινε η συμπληρωματική ανακοίνωση. Δεν είναι προτιμότερο να δίνονται με μία ανακοίνωση όλες οι λεπτομέρειες; Αφού το ξέρουν όλοι πλέον ότι πρέπει να αναφέρονται τιμήματα σε αγορές ή πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Έβγαλε καλή αντίδραση σήμερα και είχε υψηλή μεταβλητότητα. Στα 2,88 ευρώ και στο +5,49%.

ΜΕΖΖ: Κινητικότητα στις μετοχές της κατηγορίας σήμερα. Όλες με καλή άνοδο και στις πρώτες θέσεις των ανοδικών μετοχών.

MEDICON: Νέο χαμηλό 3,5 ετών έγραψε σήμερα στα 2,18 ευρώ. Απίστευτα πράγματα… Τελικά έκλεισε στα 2,23 ευρώ και στο -0,45%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης