Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αποκάλυψη: Τα funds κυνηγούν και τα κέρματα - Στο σφυρί ακίνητα με τιμή πρώτης προσφοράς από 0,80 έως 1.000 ευρώ

Αποκάλυψη: Τα funds κυνηγούν και τα κέρματα - Στο σφυρί ακίνητα με τιμή πρώτης προσφοράς από 0,80 έως 1.000 ευρώ
«Cepal», «Intrum», «doValue» και «APS» προχωρούν σε πάνω από 150 πλειστηριασμοί μέχρι τέλους του έτους για λίγα ευρώ.
Ακίνητα στο σφυρί για να εισπράξουν από 0,80 ευρώ έως 1000 ευρώ βγάζουν οι servicers χωρίς κανένα δισταγμό μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e- auction.
Μέχρι τέλος του χρόνου έχουν προγραμματιστεί περισσότεροι από 150 πλειστηριασμοί ακινήτων με τους πιστωτές να έχουν ορίσει ως τιμές πρώτη προσφοράς ψίχουλα όπως είναι τα 0,80 λεπτά.
Σύμφωνα με συμβολαιογράφους η τιμή της πρώτης προσφοράς δίνει το δικαίωμα στο ενδιαφερόμενο να εμφανιστεί στη διαδικασία καταβάλλοντας το 30% της αξίας.
Δηλαδή στα 0,80 ευρώ η συμμετοχή στον πλειστηριασμό απαιτεί το ποσό των 0,24 λεπτών.
Ο πλειστηριασμός των 300 ευρώ η συμμετοχή απαιτεί μόλις τα 100 ευρώ και στα 1000 το ποσό των 300 ευρώ.
Η περίπτωση των 0,80 λεπτών ως τιμή πρώτης προσφοράς αφορά το δικαίωμα εις υψούν σε ακίνητο.

Και τα κέρματα κυνηγούν οι servicers

Οι διαχειριστές των δανείων θέλουν κατά κέρματα από τους πλειστηριασμούς.
Στη λίστα του e auction οι εταιρείες που βιάζονται να τα εισπράξουν είναι οι εταιρείες: «GALAXY II FUNDING DESIGNATED ACTIVITY COMPANY» επ΄ ονόματι και για λογαριασμό της οποίας ενεργεί η «CEPAL HELLAS ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ», η doValue Greece Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις για λογαριασμό της CAIRO No 3 FINANCE DAC, η APS RECOVERY GREECE Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π, η INTRUM HELLAS (για λογαριασμό SUNRISE I NPL FINANCE DAC) και η GIN PROPERTIES ΜΟΝ/ΠΗ ΑΕ.
Οι 4 servicers με βάση τις οικονομικές απαιτήσεις που έχουν από τους πιστωτές εκτιμάται ότι απέρριψαν τις προτάσεις των δανειοληπτών και εφάρμοσαν την «εσχάτη των ποινών» που είναι ο πλειστηριασμός.
Σε μία από τις περιπτώσεις των επικείμενων πλειστηριασμών η «CEPAL HELLAS» στις 25 Σεπτεμβρίου θα υλοποιήσει 5 πλειστηριασμούς διότι ο δανειολήπτης είναι συνιδιοκτήτης των ακινήτων κατά 50% εκ των οποίων τα δύο είναι παρκινγκ.

Τα 16,5 τ.μ. παρκινγκ αποτιμήθηκε σε 40.000 ευρώ

Συγκεκριμένα η έκθεση αναφέρει ότι η κα Μ.Γ. κατέχει το ποσοστό 50% εξ αδιαιρέτου του δικαιώματος της πλήρους κυριότητας του υπό στοιχεία Γάμα κεφαλαίο ένα (Γ-1) διαμερίσματος του τρίτου (Γ’) υπέρ το ισόγειο – pilotis ορόφου το οποίο έχει επιφάνεια μέτρα τετραγωνικά εβδομήντα εννέα και 0,50 (79,50), ποσοστό συνιδιοκτησίας εκατόν εξήντα χιλιοστά (160/1000) εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο.
Στην με στοιχεία (Γ-1) οριζόντια ιδιοκτησία – διαμέρισμα του τρίτου (Γ’) πάνω από το ισόγειο – pilotis ορόφου, ανήκει ως παρακολούθημα η με στοιχεία «PARKING 2» κλειστή θέση στάθμευσης αυτοκινήτου στην πυλωτή – pilotis, η οποία έχει επιφάνεια μέτρα τετραγωνικά δέκα έξι και 0,50 (16,50).
Με την υπ' αριθμόν 12836/25-07-2024 πράξη που ορίστηκε τιμή πρώτης προσφοράς το 80% της αρχικά ορισθείσας.
Ως εγγυοδοσία την οποία πρέπει να καταθέσει ο πλειοδότης που επιθυμεί να συμμετάσχει στον πλειστηριασμό, ορίζεται το 30% της τιμής της πρώτης προσφοράς, ήτοι το ποσό των 12.000 ευρώ.
Η «Cepal» φιλοδοξεί να βρει αγοραστή για το 50% των ακινήτων που βγάζει στο σφυρί. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι χθες δεν είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης