Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έως Ιανουάριο 2025 η έγκριση από SSM στην Reggeborgh που πάει για το 20% της Alpha bank – Η μετοχή θα εκτιναχθεί

Έως Ιανουάριο 2025 η έγκριση από SSM στην Reggeborgh που πάει για το 20% της Alpha bank – Η μετοχή θα εκτιναχθεί
Η Reggeborgh βλέπει στα 2,5 με 3 ευρώ σε βάθος χρόνου την μετοχή και ποντάρει από το 2025 στην άνοδο της μετοχής της Alpha bank
Τα μετοχικά δρώμενα στην Alpha bank έχουν ενδιαφέρον ειδικά μετά την αποκατάσταση των σχέσεων της Reggeborgh με την κυβέρνηση και την προοπτική ο Νίκος Δένδιας να γίνει Πρόεδρος στην ΝΔ μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια ο οποίος είναι στενός φίλος του Holterman του επικεφαλής του ολλανδικού family office Reggeborgh
Μέχρι τώρα η Unicredit δεν έχει γνωστοποιήσει εάν θα αποκτήσει ποσοστό πάνω από 10% από το 9,6% που κατέχει σήμερα στην Alpha bank.
Αντιθέτως το Ολλανδικό family office Reggeborgh έχει αποφασίσει να μείνει στην Ελλάδα και αυτό δείχνει τόσο η στρατηγική στον Ελλάκτωρ, όσο και στην Alpha bank.
Η Reggeborgh κατέχει πλέον το 9,3% της Alpha bank και όχι 9,7% που είχε αναφέρει το BN εκτιμώντας ότι αγόραζε…
Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσοστό της Reggeborgh παραμένει στο 9,3%, η Unicredit το 9,6%, ο Paulson 5,61%... η Alpha bank εμφανίζει μια γενικώς ευρεία διασπορά στην μετοχική της σύνθεση.

Που στοχεύει η Reggeborgh... θα πάει για το 20% της Alpha bank

Στόχος της Reggeborgh είναι να φθάσει στο 20%
Όπως ανέφερε πολύ αξιόπιστη πηγή εάν πάρει τις σχετικές εγκρίσεις από τον SSM της ΕΚΤ – που θα την πάρει γιατί ήδη διαθέτει τράπεζα στην Ολλανδία – θα φθάσει έως το 20% της Alpha bank δηλαδή να αποκτήσει άλλο ένα 10% περίπου που σήμερα αποτιμάται 350 εκατ ευρώ.
Ωστόσο για να υπερβεί το 10% χρειάζεται έγκριση (fit and proper) από τον Μόνιμο Εποπτικό Μηχανισμό των Τραπεζών τον SSM που υπάγεται στην ΕΚΤ.
Η έγκριση αυτή εκτιμάται ότι θα δοθεί τον Ιανουάριο 2025 και από εκείνο το σημείο και μετά η Reggeborgh θα αρχίσει να αγοράζει Alpha bank.
Να σημειωθεί ότι το αρχικό 8% η Reggeborgh της Alpha bank το έχει αποκτήσει μεταξύ 1,04 με 1,12 ευρώ και μετά τις τελευταίες αγορές το μέσο κόστος κτήσης φθάνει το 1,20 ευρώ.
(8% με μέσο κόστος 1,08 ευρώ και 1,3% με κόστος 1,60 ευρώ)
Το 9,3% της Alpha bank αντιστοιχεί σε 219 εκατ μετοχές Χ 1,20 ευρώ μέσο κόστος κτήσης = 263 εκατ. ευρώ.
Οπότε με 600 εκατ ευρώ – σε σημερινές τιμές – θα έχει αποκτήσει το 20% της Alpha bank

Γιατί η μετοχή της Alpha bank παραμένει καθηλωμένη;

Η Reggeborgh δεν εμπλέκεται στην ακινησία της μετοχής της Alpha bank ίσως άλλοι επενδυτές αλλά όχι οι Ολλανδοί.
Πάντως η μετοχή της Alpha bank θεωρείται υποτιμημένη και 1,49 ευρώ ή 3,5 δισεκ. ευρώ θεωρείται φθηνή.
Η Reggeborgh βλέπει στα 2,5 με 3 ευρώ σε βάθος χρόνου την μετοχή και ποντάρει από το 2025 στην άνοδο της μετοχής της Alpha bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης