Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αποκάλυψη: To Fund Mexico δεν ξέρει τίποτα για την αποπληρωμή δανείου - Οι πλειστηριασμοί τρέχουν, ο δανειολήπτης εξοντώνεται

Αποκάλυψη: To Fund Mexico δεν ξέρει τίποτα για την αποπληρωμή δανείου - Οι πλειστηριασμοί τρέχουν, ο δανειολήπτης εξοντώνεται
Δάνειο πληρωμένο από ασφαλιστική εταιρεία εμφανίζεται απλήρωτο μετά από 15 χρόνια και έχει πολλαπλασιαστεί η οφειλή
Σχετικά Άρθρα
Δεν έχει προηγούμενο η περιπέτεια δανειολήπτη με Fund διαχείρισης κόκκινων δανείων.
Ο ενδιαφερόμενος και αναγνώστης της οικονομικής ιστοσελίδας Bankingnews μας είπε ότι το δάνειο εξοφλήθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 διότι λίγους μήνες νωρίτερα, ένα περιστατικό υγείας τον οδήγησε σε αναπηρία σε ποσοστό 67% με αποτέλεσμα η Ασφαλιστική Εταιρεία να τιμά το συμβόλαιο της και κατέθεσε την αποζημίωση της ασφάλειας ζωής για την αποπληρωμή του δανείου.
Συγκεκριμένα, η Eurolife σε συνεργασία με την τράπεζα στο στάδιο της εκταμίευσης του δανείου υπήρχε το συμβόλαιο ζωής του δανειολήπτη για την αποπληρωμή το δανείου.
Τον Φεβρουάριο του 2011 η ασφαλιστική εταιρεία κατέθεσε σε λογαριασμό της τράπεζας το άληκτο κεφάλαιο του δανείου συνολικού ύψους 99.117 ευρώ.

Η συνέχεια …τρομάζει

Το δάνειο στη συνέχεια εντάχθηκε σε ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο μεταβιβάστηκε σε Fund διαχείρισης κόκκινων δανείων για να καταλήξει σήμερα στα χέρια του «Mexico» το οποίο, με βάση του φάκελο του δανείου, ξεκίνησε τις διαδικασίες είσπραξης της οφειλής.
Η περιπέτεια του δανειολήπτη  Β.Τ.  βρίσκεται σε εξέλιξη με το Fund να κερδίζει τη μία δικαστική μάχη μετά την άλλη για να φτάσει στο σημείο να προχωρήσει στην εσχάτη των ποινών που είναι οι πλειστηριασμοί ακινήτων που είχε στην κατοχή του.
Το «θύμα» της υπόθεσης δεν έχει το χρόνο να γυρίσει πίσω στο 2011 για να αναζητήσει την εξόφληση του δανείου, όταν το δάνειο πλέον είναι περιουσιακό στοιχείο κάποιου άλλου Fund το οποίο έχει οικονομικές απαιτήσεις.

Viva Μexico!

Ο ενδιαφερόμενος με τη βοήθεια δικηγόρων προσπαθεί να ανακόψει στα Δικαστήρια τις εντολές για πλειστηριασμούς των ακινήτων του.
Πάντως, το Fund Mexico με τα έγραφα που έχει στα χέρια του προχωρά σε πλειστηριασμούς ακινήτων του δανειολήπτη.
Πρόσφατα οι νομικοί σύμβουλοι πέτυχαν να βγάλουν απόφαση έξωσης του ενοικιαστή πρώτου βαθμού συγγένειας με τον δανειολήπτη.
Η κατάσταση της υγείας του δανειολήπτη με τα πενιχρά οικονομικά που διαθέτει στάθηκαν για την αξιοποίηση νομικών συμβούλων για την αναζήτηση της υπόθεσης σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή του δανείου, με βάση το συμβόλαιο ζωής που είχε στην κατοχή του με την εκταμίευση του δανείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΒΝ έθεσε το απλό ερώτημα στο δανειολήπτη αν μπορούσε να έχει πρόσβαση στα κεφάλαια της ασφαλιστικής και έλαβε την απάντηση πως η κατάθεση της ασφαλιστικής εταιρείας έγινε σε λογαριασμό που είχε πρόσβαση άλλος εκτός από την τράπεζα, σημειώνοντας με σαφήνεια ότι δεν μπορούσε να γίνει ανάληψη από τον ενδιαφερόμενο και τα ποσό ήταν δεσμευμένο για λογαριασμό της τράπεζας.

Δείτε εδώ το έγγραφο της εξόφλησης

Ο δανειολήπτης μετά την εκχώρηση του δανείου σε ένα σύνολο δανείων που μετακινήθηκε από το ένα Fund στo άλλο.
Σήμερα είναι εγκλωβισμένος σε μία υπόθεση από την οποία είναι βέβαιο ότι θα βγει χαμένος διότι η εξόφληση του δανείου «χάθηκε» όσο και να ακούγεται απίστευτο.
Σήμερα, οι οικονομικές αξιώσεις του Mexico είναι τριπλάσιες σε σχέση με το αρχικό κεφάλαιο διότι μεσολάβησαν τόκοι 15 ετών.

δανειο_1.jpg

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης