Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Απίστευτη πρόκληση από fund κόκκινων δανείων - Έχασε σπίτι 440 τ.μ. στα Βόρεια Προάστια για δάνειο που είχε αποπληρώσει

Απίστευτη πρόκληση από fund κόκκινων δανείων - Έχασε σπίτι 440 τ.μ. στα Βόρεια Προάστια για δάνειο που είχε αποπληρώσει
Το ΒΝ φέρνει στο φως τρία έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι το δάνειο των 150.000 έχει εξοφληθεί όπως και το βασικό του 1,2 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Πληθαίνουν τα κρούσματα δανειοληπτών που λένε ότι είχαν αποπληρώσει το δάνειο αλλά τα funds κατάφεραν και τους έβγαλαν το σπίτι στον πλειστηριασμό.
Το ΒΝ μετά την αποκάλυψη με τίτλο «Αποκάλυψη: Δεν έχει προηγούμενο η περιπέτεια  δανειολήπτη με fund διαχείρισης κόκκινών δανείων από το 2011 Viva Mexico» έγινε αποδέκτης ηλεκτρονικών μηνυμάτων που περιγράφουν την δική τους περιπέτεια με κοινό περιεχόμενο.
Δηλαδή είχαν εξοφλήσει το δάνειο και μετά από χρόνια βρέθηκαν να «απολογούνται» σε Fund το οποίο ζητούσε την εξόφληση του δανείου!
Στη νέα περίπτωση, ο δανειολήπτης καλείται να εξοφλήσει ένα δάνειο αξίας 150.000 όπως και αντίστοιχο δάνειο ύψους 1.200.000 ευρώ όταν το fund αγόρασε απαιτήσεις με την απόκτηση ενός χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων.

«Μετά από 7 χρόνια το Fund λέει μου χρωστάς»!    

Η εξόφληση είχε γίνει το 2010.
Ωστόσο, μετά από 7 χρόνια εμφανίστηκε το Fund με οικονομικές αξιώσεις και σε χρόνο ρεκόρ ξεκίνησε τις διαδικασίες πλειστηριασμού σε ακίνητο τω βορείων προαστίων συνολικής επιφάνειας 440 τετραγωνικών μέτρων.
Ο δανειολήπτης με τις ελάχιστες οικονομικές και ψυχολογικές δυνάμεις κατάφερε να ανακαλέσει τον πλειστηριασμό αλλά το Fund επανήλθε και πέτυχε τον αντικειμενικό του σκοπό σε διάστημα 3 ετών.     
Οι ανακοπές ενός πλειστηριασμού είναι« ασπιρίνη» διότι το Δικαστήριο αναστέλλει για λίγο διάστημα τον πλειστηριασμό αλλά τα Fund επανέρχονται όταν πρόκειται για ακίνητα  «φιλέτα» τα οποία  να σημειωθεί αγοράζονται από άλλες εταιρείες συνδεδεμένες  με το Fund.

Η Πολιτεία δεν μπορεί να προστατέψει τους δανειολήπτες που έχουν εξοφλήσει τα δάνεια τους

Η νέα υπόθεση που αποκαλύπτει το BN ήταν εξοντωτική για τον δανειολήπτη, ο οποίος με χίλιους κόπους προσπαθεί να πάρει πίσω το ακίνητο με δικαστική απόφαση όταν η υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο.
Η συγκεκριμένη υπόθεση φέρνεi στο φως την προχειρότητα με την οποία οι τράπεζες μεταβίβασαν τα «κόκκινα» δάνεια και οι δανειολήπτες της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι απροστάτευτοι έναντι οικονομικών αξιώσεων παρότι είχαν αποπληρωθεί.
Το κράτος Δικαίου είναι σε κατάρρευση διότι η τράπεζα που πούλησε το χαρτοφυλάκιο ισχυρίζεται ότι  …καλώς έγιναν όσα έγιναν και δεν επιθυμεί να δώσει εξηγήσεις.
Οι κώδικες δεοντολογίας πήγαν περίπατο και ο πιστωτής κινείται με τα δικά του τα συμφέροντα παραβλέποντας τα επιχειρήματα του δανειολήπτη για την εξόφληση του δανείου.
Το ΒΝ φέρνει στο φως τρία έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι το δάνειο των 150.000 έχει εξοφληθεί όπως και το βασικό του 1,2 εκατ. ευρώ.
Το άκαμπτο Fund χάρη και στην απουσία του κράτους λέει ότι «εμείς αγοράσαμε χρέος».
Τα έγγραφα λένε τη αλήθεια.
Το Galaxy είναι η πέτρα του σκανδάλου.      

theo1.jpg
theo2.jpg
theo3.jpg

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης