Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το χρηματιστήριο είναι μια κορεσμένη φούσκα – Τρεις μετοχές τραπεζών, τις δύο τις αγγίζουμε, την άλλη μακριά είναι έκτρωμα

Το χρηματιστήριο είναι μια κορεσμένη φούσκα – Τρεις μετοχές τραπεζών, τις δύο τις αγγίζουμε, την άλλη μακριά είναι έκτρωμα
Η μετοχή της Optima bank χειραγωγείται είναι ακραία φούσκα – έκτρωμα… όποιος την αγοράζει απλά κινδυνεύει με χρηματιστηριακό πατατράκ
Το χρηματιστήριο είναι μια κορεσμένη και επικίνδυνη φούσκα…
Κατέστη κορεσμένη γιατί έφθασε στις 1.500 μονάδες βιαστικά.
Τα placement έγιναν βιαστικά χωρίς στρατηγική, να φύγει άρον άρον και χαμένο το δημόσιο, οι ξένοι να αγοράσουν φθηνά και όλο αυτό έγινε με την κλασσική βιασύνη της κυβέρνησης να καταδείξει ότι… είμαστε επενδύσιμη αγορά… που δεν είμαστε.
Είμαστε μια ευκαιριακή αγορά, όπου οργιάζει η κερδοσκοπία, οι ξένοι κέρδισαν εις βάρος της επενδύσιμης αγοράς και όλα αυτά επειδή πλησιάζουν και οι ευρωεκλογές.
Καμία μεθοδικότητα και στρατηγική… δείτε τον νέο κανονισμό του χρηματιστηρίου και το συμπέρασμα είναι ένα… η ελληνική αγορά συνεχίζει να είναι τριτοκοσμική.
Μέχρι τώρα το επιχείρημα μας ότι πρέπει να δούμε μεγάλη διόρθωση δεν έχει δικαιωθεί… διόρθωση δεν έχουμε δει… γιατί οι ξένοι που μπήκαν στην αγορά συνεχίζουν να κάνουν παιχνίδι…
Ωστόσο με ρεαλιστικά κριτήρια το ελληνικό χρηματιστήριο είναι μια κορεσμένη φούσκα… επικίνδυνη…

Τρεις μετοχές τραπεζών, τις δύο τις αγγίζουμε, την άλλη μακριά είναι έκτρωμα

Σήμερα θα ασχοληθούμε με την Πειραιώς που έκανε placement στα 4 ευρώ και η μετοχή είναι στα 3,79 ευρώ.
Θεωρούμε ότι η δίκαιη τιμή της Πειραιώς είναι τα 4,5 ευρώ και αυτή την τιμή θα την δούμε το επόμενο διάστημα.

Η Alpha bank έκανε placement στα 1,39 ευρώ και η μετοχή βρίσκεται στα 1,70 ευρώ και θεωρούμε δίκαιη τιμή με βάση το P/BV δηλαδή την χρηματιστηριακή τιμή προς τα ενσώματα ίδια κεφάλαια στα 2,10 με 2,20 ευρώ.

Η μετοχή της Optima bank χειραγωγείται είναι ακραία φούσκα – έκτρωμα… όποιος την αγοράζει απλά κινδυνεύει με χρηματιστηριακό πατατράκ.
Θεωρούμε ακραία αποτίμηση, παραλογισμό τα 857 εκατ ευρώ.
Η άποψη μας μακριά από αυτή την μετοχή.
Βέβαια από τα 7,20 ευρώ πήγε στα 11,64 ευρώ αλλά η χειραγώγηση κάποια στιγμή θα σταματήσει και μπορεί η δομή της μετοχικής σύνθεσης να την ευνοεί αλλά κανείς σοβαρός επενδυτής δεν βλέπει σοβαρά αυτή την επικίνδυνη φούσκα.

Kerdhbanskatrim2024aaa17may2024_1.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης