Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι ξένοι επενδυτές μας κορόιδεψαν, ανακυκλώνονται οι ίδιοι – Επιτρέψαμε κερδοσκοπικά παρτάκια αμαυρώνοντας την φήμη μας

Οι ξένοι επενδυτές μας κορόιδεψαν, ανακυκλώνονται οι ίδιοι – Επιτρέψαμε κερδοσκοπικά παρτάκια αμαυρώνοντας την φήμη μας
Θεωρούμε λάθος την αναβάθμιση σε ώριμη αγορά της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς και προβλέπουμε πτώση την περίοδο της αναβάθμισης
Ενώ οι διεθνείς αγορές σημειώνουν ιστορικά υψηλά ή βρίσκονται κοντά στα ιστορικά υψηλά π.χ. ο δείκτης βαρόμετρο στην Wall Street ο S&P 500 διαπραγματεύεται στις 5.800 μονάδες το ελληνικό χρηματιστήριο δεν βρίσκεται πουθενά.
Πάντα ή σχεδόν πάντα όταν ένα χρηματιστήριο καρκινοβατεί οι λόγοι είναι πολλοί…
Εμείς έχουμε ξεχωρίσει τρεις λόγους

1)Οι ξένοι επενδυτές μας κορόιδεψαν και μας πούλησαν.
Στην προσπάθεια της Ελλάδος να προσελκύσει ξένους επενδυτές, π.χ. μέσω των placement των τραπεζών και άλλων εταιριών… πουλήσαμε φθηνά – ναι φθηνά και όχι ακριβά – τράπεζες και άλλες εταιρίες χωρίς να παρουσιάσουμε σοβαρό αφήγημα.
Ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι οι ίδιοι και οι ίδιοι εμφανίζονται, μιλάμε για ανακύκλωση επενδυτών οι οποίοι βλέποντας την πολύμηνη στασιμότητα στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε άλλες αγορές.
Όχι το ελληνικό χρηματιστήριο δεν έχει καμία ελκυστικότητα, μς όρους σοβαρής αγοράς.
Το ελληνικό χρηματιστήριο απλά επέτρεψε να παίζονται παιχνίδια κερδοσκοπικά σε μια ρηχή αγορά και έτσι έγινε προτιμητέο στο παρελθόν, δηλαδή επιτρέψαμε να μας ξευτιλίζουν οι ξένοι να κάνουν παιχνίδι στις πλάτες μας και αυτό το βαφτίσαμε επενδύσιμη αγορά.
Τέτοιοι είμαστε τέτοια αξίζουμε.

2)Εάν δείτε πότε ξεκίνησε η αναδίπλωση των ξένων… προκύπτει ότι μετά τις ευρωεκλογές η Ελλάδα έχασε την λάμψη της ως χρηματιστηριακή αγορά.
Αυτό συνέβη γιατί προέκυψε πολιτικός κίνδυνος, πίσω από την δήθεν σταθερή κυβέρνηση… επικρατεί χάος, αλληλομαχαιρώματα και άλλα…ευτράπελα.
Η πραγματικότητα είναι ότι τέλος οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις και έχουμε σοβαρές αμφιβολίες ότι ο Μητσοτάκης θα είναι ξανά πρωθυπουργός αφού κανείς δεν τον θέλει… είναι φοβερό αυτό.

3)Επιμένουμε σε μια πληροφορία που έχουμε δώσει εδώ και καιρό… η μετάβαση από αναδυόμενη σε ώριμη αγορά στα μέσα του 2026 θα κρατήσει σε ομηρία το ελληνικό χρηματιστήριο.
Ας αναλογιαστούμε 2025 με 2026 μια τραγική μετριότητα θα είναι το ελληνικό χρηματιστήριο και με Kamala Harris στις ΗΠΑ bear market και 1.180 μονάδες... ενώ μόνο σε Trump μπορούμε να ελπίζουμε σε άνοδο του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Θεωρούμε λάθος την αναβάθμιση σε ώριμη αγορά της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς και προβλέπουμε πτώση την περίοδο της αναβάθμισης.
Τώρα κάπως ξεχωρίζουμε… εάν γίνουμε ώριμη αγορά θα είμαστε μια σταγόνα στον ωκεανό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης