Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Τα σχέδια των Κινέζων κατασκευαστών για την ευρωπαϊκή αγορά

Τα σχέδια των Κινέζων κατασκευαστών για την ευρωπαϊκή αγορά
Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες BYD, Chery και Great Wall Motor ετοιμάζονται να ανταγωνιστούν την Tesla και τις παραδοσιακές ευρωπαϊκές εταιρείες αυτοκινήτων στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων (EV) της Ευρώπης
Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζουν να παρουσιάσουν περίπου 20 νέα μοντέλα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, επενδύοντας σημαντικά στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ για να αυξήσουν την παρουσία τους στην ευρωπαϊκή αγορά.
Παρά τις μέχρι τώρα μικρές πωλήσεις τους, οι Κινέζοι κατασκευαστές EV κερδίζουν σταθερά μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη, προσλαμβάνοντας έμπειρους επαγγελματίες του κλάδου και αξιοποιώντας την τοπική τεχνογνωσία.
Ειδικότερα, η BYD και η Chery έχουν ανακοινώσει σχέδια για τη δημιουργία εργοστασίων παραγωγής στην Ευρώπη, με την Chery να ξεκινά την παραγωγή στο πρώην εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη φέτος και την BYD να στοχεύει να ανοίξει το πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο στην Ουγγαρία μέχρι το 2026.
Επιπλέον, εστιάζουν στην ενίσχυση των υπηρεσιών και των επισκευών για να εξασφαλίσουν υψηλές τιμές μεταπώλησης, κρίσιμο παράγοντα για τους Ευρωπαίους αγοραστές στόλων.
Αν και οι κινεζικές μάρκες EV δεν είναι ακόμη ευρέως γνωστές στην Ευρώπη, εκτός από την MG που ανήκει στην κρατική κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία SAIC, οι παραδόσεις των κινεζικής κατασκευής οχημάτων αυξάνονται ραγδαία (Διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης