Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Εντολή Δένδια: Σε ετοιμότητα δύο C - 130 για τον πιθανό απεγκλωβισμό Ελλήνων από τον Λίβανο

Εντολή Δένδια: Σε ετοιμότητα δύο C - 130 για τον πιθανό απεγκλωβισμό Ελλήνων από τον Λίβανο
Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον Ν. Δένδια
Σχετικά Άρθρα
Σε ετοιμότητα βρίσκονται δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, για πιθανό απεγκλωβισμό Ελλήνων πολιτών από τον Λίβανο, εσόφον υπάρξει αίτημα, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπό τον αρμόδιο υπουργό Ν. Δένδια, που έγινε ενόψει και της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στις 16:30 στο Μαξίμου.
Η σύσκεψη με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 2/10 υπό τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ν. Δένδια, με τη συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δ. Χούπη, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γ. Κωστίδη, του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Δ. Γρηγοριάδη και του Υπαρχηγού ΓΕΝ Υποναύαρχου Γ. Φλώρου ΠΝ (ως εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Δημήτριου - Ελευθέριου Κατάρα ΠΝ λόγω απουσίας του για υπηρεσιακούς λόγους).
Στη σύσκεψη συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών από τον Λίβανο, εφόσον χρειαστεί και αποφασίσθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα δύο επιπλέον μεταγωγικά αεροσκάφη C- 130.
Για τον ίδιο λόγο, δόθηκε εντολή από την αρμόδια ηγεσία να τεθούν σε ετοιμότητα Μονάδες Επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού, μεταξύ των οποίων Μονάδες Επιφανείας με δυνατότητα μεταφοράς πολιτών.
Επίσης, εξετάσθηκε το ζήτημα της εφαρμογής των επιχειρησιακών σχεδίων συνδρομής στον απεγκλωβισμό Ελλήνων πολιτών από την ευρύτερη περιοχή με κάθε διαθέσιμο μέσο, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Για Κύπρο

Εξετάσθηκε και η συνδρομή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην επιχείρηση απεγκλωβισμού Κυπρίων πολιτών από τον Λίβανο.
Ήδη, βρίσκεται σε ετοιμότητα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας για τη διεξαγωγή επιχείρησης απεγκλωβισμού Κυπρίων πολιτών από τη συγκεκριμένη χώρα, σε συνέχεια της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ν. Δένδια με τον ομόλογό του της Κυπριακής Δημοκρατίας, Β. Πάλμα.
Ο χρόνος της αποστολής θα καθορισθεί από την κυπριακή πλευρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης