Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αύξησε στα 5,25 ευρώ την τιμή στόχο της Πειραιώς η Jefferies – Στα 10,20 ευρώ για Εθνική, τι είδε στις επιδόσεις α' 3μηνου 2024

Αύξησε στα 5,25 ευρώ την τιμή στόχο της Πειραιώς η Jefferies – Στα 10,20 ευρώ για Εθνική, τι είδε στις επιδόσεις α' 3μηνου 2024
Και για τις δύο μετοχές η σύσταση είναι buy (αγορά), καθώς τα περιθώρια ανόδου είναι της τάξεως του 35%.
Σε μικρή αύξηση της τιμής στόχου της Πειραιώς προχώρησε η Jefferies, στα 5,25 ευρώ, από 5,20 ευρώ προηγουμένως, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2024.
Για την Εθνική, κράτησε την τιμή στόχο στα 10,20 ευρώ, διατηρώντας και για τις δύο μετοχές τη σύσταση buy (αγορά), καθώς τα περιθώρια ανόδου είναι της τάξεως του 35%.

Για την Πειραιώς

Το αποτέλεσμα του 1ου τριμήνου του 2024 έδειξε ότι η Πειραιώς είχε ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις από την καθοδήγηση του 2024.
Τα επιτοκιακά έσοδα ήταν χαμηλότερα από το αναμενόμενο, αλλά η Jefferies θεωρεί ότι αυτό είναι περισσότερο ένα ζήτημα χρονισμού με την καθοδήγηση του 2024 και το κόστος των καταθέσεων ήταν χαμηλότερο από την τρέχουσα καθοδήγηση.
Οι προμήθειες ήταν σύμφωνες με τις προσδοκίες και οι απομειώσεις ήταν χαμηλότερες από το αναμενόμενο στις 51 μ.β. - και οι δύο καλύτερες από την τρέχουσα καθοδήγηση του έτους.
Επίσης, η παρουσίασε καθαρά κέρδη 233 εκατ. ευρώ, τα οποία ήταν 2% κάτω από τη συναίνεση.
Τα προ προβλέψεων κέρδη ήταν 10% χαμηλότερα λόγω μιας σειράς εφάπαξ εσόδων.
Η Jefferies μείωσε τις εκτιμήσεις της για το 2024 κατά 2% λόγω των εφάπαξ που υπήρξαν κατά τη διάρκεια του τριμήνου, αύξησε την εκτίμηση για τα έσοδα από τις αμοιβές και μείωσε ελαφρώς τα NII.
Οι εκτιμήσεις για το 2025/26 έχουν αυξηθεί ελαφρώς λόγω των καλύτερων εσόδων από αμοιβές, ενώ οι υπόλοιπες εκτιμήσεις της παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες. Ως αποτέλεσμα των αλλαγών στα οριακά κέρδη μας, αυξήσαμε την τιμή-στόχο μας στα 5,25 ευρώ (από 5,20 ευρώ) και διατηρήσαμε την αξιολόγηση Αγοράς.
Η αύξηση των δανείων ήταν σε καλό δρόμο.
Οι εκταμιεύσεις δανείων ύψους 2,1 δισ. ευρώ το τρίμηνο ήταν 6% υψηλότερες σε ετήσια βάση, με την Πειραιώς να επαναλαμβάνει τον στόχο της καθαρής πιστωτικής επέκτασης ύψους 1,6 δισ. ευρώ για το 2024.
1_666.JPG
Για την Εθνική

Η Εθνική παρουσίασε καθαρά κέρδη 358 εκατ. ευρώ, τα οποία ήταν 9% πάνω από τη συναίνεση με προ προβλέψεων κέρδη κατά 7% υψηλότερα των εκτιμήσεων.
Η Εθνική σημείωσε καλύτερες, από το αναμενόμενο, επιδόσεις σε βασικά στοιχεία όπως το NII και οι προμήθειες, ενώ το κόστος ήταν σύμφωνο με τις εκτιμήσεις και οι απομειώσεις χαμηλότερες από τις αναμενόμενες.
Ο δείκτης CET1 διαμορφώθηκε στο 18,6%
Τα έξοδα ήταν εναρμονισμένα με το λόγο κόστους προς έσοδα α' τριμήνου 24 στο 30% έναντι του στόχου του έτους για <35%.
Οι προβλέψεις για ζημίες από δάνεια ύψους 46 εκατ. ήταν χαμηλότερες από το αναμενόμενο (συναίνεση στα 59 εκατ.) με CoR 55 μ.β.
Η καθοδήγηση για το κόστος κινδύνου - CoR είναι <65 μ.β..
Στο μέτωπο της ποιότητας του ενεργητικού ο δείκτης NPE παρέμεινε σταθερός στο 3,7% με τον δείκτη κάλυψης στο 86%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης