Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Οι πιο σημαντικές ημέρες για τις αγορές των ΗΠΑ από τώρα έως τις προεδρικές εκλογές - SOS η 6η Νοεμβρίου

BofA: Οι πιο σημαντικές ημέρες για τις αγορές των ΗΠΑ από τώρα έως τις προεδρικές εκλογές - SOS η 6η Νοεμβρίου
Η πρόσφατη μείωση των επιτοκίων της Fed έχει μειώσει την αβεβαιότητα της αγοράς, προς το παρόν
Σχετικά Άρθρα

Υπάρχει μια σειρά καταλυτικών παραγόντων στην αμερικανική αγορά που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις τιμές των μετοχών από τώρα έως τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Με τη Fed να προχωρά -την προηγούμενη εβδομάδα- στην πρώτη μείωση επιτοκίων από το 2020, μεγάλο μέρος της αβεβαιότητας απομακρύνθηκε από τη χρηματιστηριακή αγορά - τουλάχιστον προς το παρόν.
Σε ενημερωτικό της σημείωμα, η Bank of America υπογράμμισε τις πιο σημαντικές ημέρες για τη χρηματιστηριακή αγορά μεταξύ τώρα και των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. Η τράπεζα χρησιμοποίησε τις τιμές των δικαιωμάτων προαίρεσης για να χαρτογραφήσει τις τεκμαρτές κινήσεις του S&P 500 για κάθε ημέρα από τώρα έως την επομένη των εκλογών.
BofA1.JPG

Η 6η Νοεμβρίου

Τεχνικά, η πιο σημαντική ημέρα για το χρηματιστήριο είναι η 6η Νοεμβρίου, όταν οι αγορές μπορούν να αντιδράσουν στα αποτελέσματα των εκλογών.
Η τράπεζα εκτιμά ότι ο S&P 500 θα κάνει μια κίνηση της τάξης του 2,5% στις 6 Νοεμβρίου προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Η ημέρα αυτή θα είναι καθοριστική για τους επενδυτές, διότι, εφόσον υπάρξει αποφασιστικός νικητής, οι αγορές θα αρχίσουν να προεξοφλούν το είδος των πολιτικών που ενδέχεται να ακολουθηθούν κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του 47ου προέδρου των ΗΠΑ.
Η χρηματιστηριακή αγορά παρουσίασε μια κίνηση παρόμοιου μεγέθους την επομένη των προηγούμενων προεδρικών εκλογών, με τον S&P 500 να σημειώνει άλμα 2,2% στις 4 Νοεμβρίου 2020.

4 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν προσεκτικά τις εκθέσεις για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, οι οποίες θα δημοσιευθούν στις 4 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου, αντίστοιχα.
Η αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης δείχνει μια κίνηση λίγο πάνω από 1% για τον S&P 500 τις ημέρες αυτές, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
Η Bank of America δήλωσε ότι οι αξιόπιστες εκθέσεις για τις θέσεις εργασίας και τα στοιχεία για τον δείκτη PMI θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν ένα ράλι στις τιμές των μετοχών.
«Πιστεύουμε ότι τα καλά νέα είναι καλά νέα για τις μετοχές και οι θετικές εκπλήξεις σε αυτά τα δύο στοιχεία θα πρέπει να αποτελέσουν ούριο άνεμο για τις μετοχές στο μέλλον», δήλωσε η Bank of America.

21 Οκτωβρίου

Η ημερομηνία αυτή αντιπροσωπεύει την εκτιμώμενη ημέρα που ορισμένες από τις τεχνολογικές εταιρείες με μεγάλη κεφαλαιοποίηση θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου.
Οι τιμές των δικαιωμάτων προαίρεσης δείχνουν μια τεκμαρτή κίνηση 1% προς οποιαδήποτε κατεύθυνση για τον S&P 500.
«Η μεγάλη εβδομάδα κερδών γ' τριμήνου (21-25 Οκτωβρίου) θα πρέπει επίσης να αποτελέσει μεγάλο καταλύτη για την αγορά», σύμφωνα με τη Bank of America.

10 Οκτωβρίου

Με τη Fed να μετατοπίζει την προσοχή της από τον πληθωρισμό στην αγορά εργασίας, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Σεπτεμβρίου θεωρείται ότι θα έχουν μικρότερη επίδραση στη χρηματιστηριακή αγορά από ό,τι τα άλλα στοιχεία που ανακοινώθηκαν.
Τα δικαιώματα προαίρεσης υποδηλώνουν μια ημερήσια διακύμανση λίγο κάτω από 1% για τον S&P 500 προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, όταν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Σεπτεμβρίου ανακοινωθούν στις 10 Οκτωβρίου.
«Πριν από την πρώτη περικοπή, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήταν τα πιο σημαντικά στοιχεία που έπρεπε να παρακολουθήσουμε. Αλλά τώρα που η Fed έχει ξεκινήσει τον κύκλο περικοπών της, πιστεύουμε ότι τα στοιχεία για την αγορά εργασίας (π.χ. NFP) θα είναι πιο σημαντικά από τον πληθωρισμό», επισημαίνει η Bank of America.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης