Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ευρωζώνη: Μην παρασύρεστε - H βελτίωση του Sentix απλά κρύβει την επιδείνωση της οικονομίας

Ευρωζώνη: Μην παρασύρεστε - H βελτίωση του Sentix απλά κρύβει την επιδείνωση της οικονομίας
O δείκτης Sentix εξακολουθεί να αναδεικνύει την επίμονη επιδείνωση των τρεχουσών συνθηκών στην ευρωζώνη
Η άνοδος του δείκτη Sentix στην Ευρωζώνη δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως ένδειξη επικείμενης επιτάχυνσης του ρυθμού ανάκαμψης και η συνιστώσα της τρέχουσας κατάστασης που εξακολουθεί να επιδεινώνεται δείχνει ότι το κλίμα δεν θα βελτιωθεί ξαφνικά αισθητά, προειδοποιούν οι αναλυτές της Oxford Economics.
Ταυτόχρονα, η βελτίωση της συνιστώσας των μελλοντικών προοπτικών καθιστά απίθανη μια απότομη διακοπή της ανάπτυξης.
Αναλυτικά, ο δείκτης Sentix εξακολουθεί να αναδεικνύει την επίμονη επιδείνωση των τρεχουσών συνθηκών στην ευρωζώνη, αν και μια μικρή άνοδος της αισιοδοξίας χάρη στη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ και τα μέτρα στην Κίνα, ώθησαν τον συνολικό δείκτη κατά 1,6 μονάδες στο -13,8.
Ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών υποχώρησε κατά 0,8 μονάδες στις -23,3 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο φέτος, ενώ οι προσδοκίες βελτιώθηκαν και πάλι, φθάνοντας στις -3,8 μονάδες από -8,0 μονάδες.
Η άνοδος του δείκτη δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως ένδειξη επικείμενης επιτάχυνσης του ρυθμού ανάκαμψης και η συνιστώσα της τρέχουσας κατάστασης που εξακολουθεί να επιδεινώνεται δείχνει ότι το κλίμα δεν βελτιώνεται ξαφνικά αισθητά.
Ταυτόχρονα, η ανακάμπτουσα συνιστώσα των προοπτικών καθιστά απίθανη μια απότομη διακοπή της ανάπτυξης, αν και θα χρειαστεί χρόνος για να επιταχυνθούν οι επενδύσεις και η ζήτηση εργασίας.

Γερμανία

Η δυναμική δεν ήταν πολύ διαφορετική στη Γερμανία, όπου οι προσδοκίες βελτιώθηκαν αισθητά χάρη στις ελπίδες για ισχυρότερη ζήτηση από την Κίνα και η εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης ανέβηκε.
Ωστόσο, στο -31,5, ο συνολικός δείκτης εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερος από εκείνον της ευρωζώνης, γεγονός που υποδηλώνει ότι η υποαπόδοση της Γερμανίας θα συνεχιστεί.
Η πτώση των γερμανικών νέων παραγγελιών τον Αύγουστο συνεχίζει να υπογραμμίζει την αδυναμία του μεταποιητικού τομέα.
 Ωστόσο, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε, γεγονός που προμηνύει την προσδοκία για άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής.

sentix.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης