Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σενάριο - σοκ για το ευρώ από την Goldman Sachs αν εκλεγεί ο Trump - Πτώση 10% κάτω από το 1 δολάριο

Σενάριο - σοκ για το ευρώ από την Goldman Sachs αν εκλεγεί ο Trump - Πτώση 10% κάτω από το 1 δολάριο
Το ευρώ θα μπορούσε να υποχωρήσει έως και 10% - που σημαίνει πτώση κάτω από το 1 δολάριο από τα σημερινά επίπεδα
Πτώση του ευρώ κατά 10% κάτω από το 1 δολάριο βλέπει η Goldman Sachs, εάν ο Donald Trump επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, επικρατώντας στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2024, έναντι της Kamala Harris.
Η Goldman Sachs ανέφερε ειδικότερα ότι το ευρώ θα μπορούσε να υποχωρήσει έως και 10% - που σημαίνει πτώση κάτω από το 1 δολάριο από τα σημερινά επίπεδα - σε ένα σενάριο στο οποίο ο Trump θα επιβάλει εκτεταμένους δασμούς και θα μειώσει τους εγχώριους φόρους, εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές.
Ένας παγκόσμιος δασμός 10% και μια εισφορά 20% στις κινεζικές εισαγωγές, σε συνδυασμό με την τόνωση των εγχώριων φορολογικών περικοπών, θα μπορούσε να προκαλέσει απότομο ράλι του δολαρίου και πτώση του ευρώ κατά 8% έως 10%, ανέφερε ο αναλυτής της Goldman Sachs Michael Cahill σε σημείωμά του την Τρίτη, σύμφωνα με το Reuters.
Το ευρώ διαπραγματευόταν για τελευταία φορά στα 1,083 δολάρια.

Πτώση βλέπει και η Morgan Stanley, λόγω ΕΚΤ

Υπενθυμίζεται ότι πτώση του ευρώ προς τα επίπεδα του 1 προς 1 με το δολάριο προβλέπει για τους επόμενους μήνες η Morgan Stanley, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καταφεύγει στη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της, για να τονώσει την αδύναμη ευρωπαϊκή οικονομία.
Η Morgan Stanley εκτιμά ότι το ενιαίο νόμισμα θα υποχωρήσει στα 1,02 δολάρια μέχρι το τέλος του 2024, σημειώνοντας υποχώρηση περίπου 7% από τα τρέχοντα επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης