Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Μονοπώλια και χειραγώγηση τιμών - Εντείνονται οι φήμες ότι θα πωληθούν δύο ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα

Μονοπώλια και χειραγώγηση τιμών - Εντείνονται οι φήμες ότι θα πωληθούν δύο ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα
Καμπανάκια για μονοπώλια στις ασφάλειες και την υγεία
Αν και κάποιες φήμες μένουν φήμες και δεν επαληθεύονται ή επαληθεύονται μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, συζητήσεις και πάλι που κάνουν κύκλοι της ασφαλιστικής αγοράς μιλούν για πώληση δύο ασφαλιστικών.
«Οι κινήσεις που γίνονται τελευταία και οι αποφάσεις που λαμβάνονται οδηγούν σε πρώτα συμπεράσματα», τονίζουν οι ίδιοι.
Η μία εκ των δύο, η οποία οικονομικά και από άποψη φερεγγυότητας βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα έχει μάλιστα δηλώσει ευθέως, ανοικτά, και χωρίς περιστροφές εδώ και ένα χρόνο και στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το 2023 ότι ψάχνει αγοραστή, αρκεί να βρεθεί το καλό αντίτιμο και να κλείσει τη συμφωνία με όρους που συμφέρουν.
Επίσης και το προφίλ του αγοραστή να ταιριάζει με προφίλ της εταιρείας η οποία είναι χρόνια εδραιωμένη στην ελληνική αγορά.
Η άλλη έχει μεγάλο εκτόπισμα στην διεθνή ασφαλιστική αγορά ωστόσο με πολύ μικρά μερίδια στην Ελλάδα.
Οι στόχοι που έθεσε εξ αρχής δεν βγήκαν ενώ το 2023 φέρεται να ήταν καθοριστικό, ώστε μέτοχος να βάλει χέρι για να παύσει την διολίσθηση.
Πηγές του ΒΝ εικάζουν ότι ο τελικός στόχος των ξένων είναι πώληση της και η έξοδός τους τελείως από την χώρα.

Μονοπώλια και χειραγώγηση τιμών

Οι ίδιες πηγές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για επικίνδυνες μονοπωλιακές καταστάσεις στην ασφαλιστική αγορά.
Κάνουν λόγο για μεγάλες αυξήσεις τιμών στο μέλλον αν η κατάσταση αυτή δεν εξομαλυνθεί.
Επίσης, για παραμονή της μονοπωλιακής αγοράς στην υγεία υπό την σκιά εμπορικών συμφωνιών μεταξύ ασφαλιστικών και ιδιωτικών νοσοκομείων και για πλήρη εξουδετέρωση των μικρών και μεσαίων ασφαλιστικών επιχειρήσεων.
Μία περαιτέρω συρρίκνωση της αγοράς θα ζημιώσει τους ασφαλισμένους, αναφέρουν οι ίδιοι ελλείψει ανταγωνισμού, βούλησης ελέγχων από τον κράτος, διάθεσης των διοικήσεων των ασφαλιστικών να «κάτσουν μαζί σε ένα τραπέζι και να προτείνουν λύσεις που θα ωφελήσουν του ασφαλισμένους και όχι μόνο τους μετόχους».
Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα έχει συρρικνωθεί με πέντε περίπου ασφαλιστικές να κυριαρχούν.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης