Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Περιμένουν τους... αγοραστές οι μέτοχοι των ασφαλιστικών στην Ελλάδα

Περιμένουν τους... αγοραστές οι μέτοχοι των ασφαλιστικών στην Ελλάδα

Πού βρίσκεται η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και η ασφαλιστική συνείδηση των Ελλήνων

Σχετικά Άρθρα

Πρόσφορο έδαφος για νέες επενδύσεις ξένων ασφαλιστικών με απορρόφηση – εξαγορά  ελληνικών ακόμα και ξένων στην ασφαλιστική αγορά καλλιεργεί η Ελλάδα.
Ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2024, σε σχέση με τον ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη, αλλά και τα καλά αποτελέσματα κλάδων ορισμένων ασφαλιστικών στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα της Groupama Ελλάδος που συνεισέφερε σημαντικά στα συνολικά αποτελέσματα της μητρικής στην Γαλλία με ανάπτυξη +39% στα ομαδικά συνταξιοδοτικά ασφαλιστήρια και τα ομαδικά υγείας περίπου 10% αλλά και άλλων ασφαλιστικών προεξοφλεί κέρδη για τις μητρικές ασφαλιστικές που ορισμένες εξ αυτών είδαν τα έσοδα τους στην Ευρώπη να υποχωρούν.
Οι νέες επενδύσεις δεν διευκολύνονται μόνο το καλό οικονομικό κλίμα της Ελλάδας και τα καλά οικονομικά αποτελέσματα ασφαλιστικών που δημιουργούν προϋποθέσεις για αυξημένα κέρδη και ενίσχυση μεριδίων, αλλά και από τις πολυάριθμες ασφαλιστικές επιχειρήσεις και την διάρθρωση τους. Τριάντα Ανώνυμες Ασφαλιστικές εταιρείες, 17 υποκαταστήματα αλλοδαπών ασφαλιστικών επιχειρήσεων, τρεις  πανελλαδικοί αλληλασφαλιστικοί οργανισμοί όπως έγραψε χτες το ΒΝ και δεκάδες ΕΠΥ με μερίδιο που ξεπερνά το 21% στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της ΤτΕ, λειτουργούν σήμερα στην ελληνική αγορά στην οποία η συμμετοχή τους στο ΑΕΠ δεν ξεπερνά το 2,5%

Σχεδιάζονται νέες κινήσεις 

Η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα, διαβεβαιώνουν στελέχη στο ΒΝ δεν θα παραμείνει ως έχει, τονίζοντας ότι ετοιμάζονται νέες κινήσεις που μπορεί να ανατρέψουν τα δεδομένα και τις εκτιμήσεις που είχαν  γίνει για κάποιες ασφαλιστικές.
Ήδη οι τελευταίες επενδυτικές κινήσεις των ξένων ασφαλιστικών, όπως είναι της Generali, της Allianz, της Reale Mutua, της ΝΝ, αλλά και της Interamerican  ΑΕ, όπου απέκτησε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ασφαλιστικής εταιρείας «Ορίζων Α.Ε. Γενικών Ασφαλίσεων» με στόχο την αξιοποίηση της μεικτής άδειας που κατείχε η δεύτερη και την ενοποίηση των νομικών οντοτήτων της Ιντεραμέρικαν Ζωής και της θυγατρικής της, Ιντεραμέρικαν Ελληνική Εταιρεία Ασφαλίσεων Ζημιών Μονοπρόσωπη Α.Ε. σε μια κοινή νομική οντότητα που ολοκληρώθηκε στις  28 Δεκεμβρίου2023,  στρώνουν το έδαφος για νέα deals ασφαλιστικών στην ελληνική αγορά που ψάχνουν να βρουν ‘ταίρι’. 

Ο γρίφος Ασφαλιστική Συνείδηση , ενίσχυση εμπιστοσύνης  - ενέργειες από Αλ. Σαρρηγεωργίου –Insurance Europe

Τις αλλαγές στον χάρτη της ασφαλιστικής αγοράς θα σφραγίσουν και οι νέες μετακινήσεις στελεχών. Μεταξύ άλλων τα νέα στελέχη που αναλαμβάνουν ευθύνες επιφορτίζονται στο να βρουν τα κλειδιά ενίσχυσης της ασφαλιστικής συνείδησης των ελλήνων  -ζήτημα που τέθηκε στην συνάντηση των (αντ)ασφαλιστών στην Υδρα την περασμένη εβδομάδα με την παράμετρο της διαφάνειας από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Interamerican Γιάννη Καντώρο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ασφαλιστικών από τους καταναλωτές να έχει κυρίαρχο ρόλο.
Τέλος και της απλοποίησης μέρος της ετήσιας Εκθεσης Φερεγγυότητας ΙΙ των ασφαλιστικών σε ένα μέρος της,  ώστε ο ασφαλισμένος να μπορεί να καταλάβει ότι χρειάζεται ,σύμφωνα με ερώτηση του ΒΝ.
Στο περιθώριο μάλιστα της Συνάντησης ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου πρόεδρος της ΕΑΕΕ διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για μία πολύ εύστοχη παρατήρηση και πάνω σε αυτό το θέμα εργάζεται η Insurance Europe στην οποία είναι αντιπρόεδρος. 
Η Insurance Europe δουλεύοντας πάνω σε αυτό προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια που θέτουν οι εποπτικοί κανονισμοί της EIOPA (EKT). 

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης