Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η Alpha Bank σταθερά δίπλα στις μικρές επιχειρήσεις, χρηματοδοτεί το επενδυτικό σχέδιο της “Orloff Resort” με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης – Ελλάδα 2.0

tags :
Η Alpha Bank σταθερά δίπλα στις μικρές επιχειρήσεις, χρηματοδοτεί το επενδυτικό σχέδιο της “Orloff Resort” με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης – Ελλάδα 2.0
Η επένδυση, συνολικού ύψους €4,2 εκατ., εντάσσεται στον πυλώνα «Εξωστρέφεια» του «Ελλάδα 2.0»
Η Alpha Bank, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά την προσήλωσή της στη στήριξη μικρών επιχειρήσεων ώστε να υλοποιήσουν επενδυτικά σχέδια που δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό τους, προχώρησε στην υπογραφή δανειακής σύμβασης ύψους €4,2 εκατ. με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) για την αγορά και τον εκσυγχρονισμό μικρού τουριστικού καταλύματος στις Σπέτσες από τον φορέα επένδυσης «Orloff Resort Μονοπρόσωπη ΙΚΕ».
Το χρηματοδοτούμενο επενδυτικό σχέδιο εντάσσεται στον κλάδο του Τουρισμού, όπου η Τράπεζα πρωτοστατεί με χαρτοφυλάκιο δανείων περίπου €3 δισ., στηρίζοντας την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και της παρεχόμενης εμπειρίας φιλοξενίας.
Με την αποπεράτωση των εργασιών εκσυγχρονισμού, το χρηματοδοτούμενο τουριστικό συγκρότημα θα είναι δυναμικότητας 13 δωματίων και 34 κλινών (κατηγορίας 4 κλειδιών), ισχυροποιώντας το brand «Ορλώφ», με το ομώνυμο εστιατόριο στην είσοδο του Παλιού Λιμανιού των Σπετσών και του Boutique Hotel “Orloff Resort”.
Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε €4,2 εκατ. και χρηματοδοτείται κατά 40% με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (€1,68 εκατ.), κατά 40% από την Alpha Bank (€1,68 εκατ.) και κατά 20% (€0,84 εκατ.) μέσω ιδίας συμμετοχής.
H τελετή υπογραφής της χρηματοδότησης πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank, με τη συμμετοχή του νόμιμου εκπροσώπου και διαχειριστή του φορέα επένδυσης «Orloff Resort Μονοπρόσωπη ΙΚΕ», Χρήστου Ορλώφ, παρουσία του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), Ορέστη Καβαλάκη.
Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν ο Chief Retail Banking της Alpha Bank, Ισίδωρος Πάσσας, ο Small Business Banking Director, Σπύρος Ρεντετάκος, η Attica II, Southwestern Greece And Islands Director, Μαρία Παπαγεωργίου και Στελέχη από το Small Business Banking, τη Διεύθυνση Δικτύου Καταστημάτων και το Κατάστημα της Τράπεζας που συμμετείχε στη διαδικασία αξιολόγησης του δανείου.

Ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, Ορέστης Καβαλάκης τόνισε:
«Η χρηματοδότηση της επένδυσης της "Orloff Resort Μονοπρόσωπη ΙΚΕ" αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι το δανειακό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο απόλυτα προσβάσιμο και για τις μικρές επιχειρήσεις. Η επένδυση που αφορά στην αγορά και τη μετατροπή μιας υφιστάμενης τουριστικής μονάδας σε ένα ποιοτικό κατάλυμα υψηλής κατηγορίας, είναι ένα δείγμα της συμβολής του “Ελλάδα 2.0”, σε βιώσιμα σχέδια ανάπτυξης των επιχειρήσεων φιλοξενίας στα νησιά της χώρας μας».

Ο Small Business Banking Director της Alpha Bank, Σπύρος Ρεντετάκος δήλωσε:
«Με τη συμφωνία αυτή ξεκινάει μια πολύ σημαντική επένδυση στο εμβληματικό νησί των Σπετσών που αναβαθμίζει την ταυτότητα της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας. Με κύρια χαρακτηριστικά τον εκσυγχρονισμό, με όρους καινοτομίας και πράσινης μετάβασης, των υποδομών του “Orloff Resort”, συνδυάζεται άριστα η αρχοντική σπετσιώτικη αισθητική με τις απαιτήσεις του σήμερα. Η επένδυση αυτή ενισχύει ακόμα περισσότερο στην αγορά την ηγετική θέση του Ομίλου εταιρειών του κ. Χρ. Ορλώφ και αποτυπώνει το διαχρονικό όραμα μίας μικρής οικογενειακής επιχείρησης να προσφέρει ισχυρό και διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν που αναβαθμίζει τη συνολική εμπειρία. Στην Alpha Bank αποτελεί στρατηγική μας επιδίωξη η έμπρακτη υποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων που στρέφουν το βλέμμα στο μέλλον, την ανάπτυξη, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα και είμαστε περήφανοι γι’ αυτή τη συνεργασία».

Ο εκπρόσωπος της «Orloff Resort Μονοπρόσωπη ΙΚΕ», Χρήστος Ορλώφ ανέφερε:
«Η “Orloff Resort Μονοπρόσωπη ΙΚΕ”, θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες της προς την Alpha Bank και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τη χορήγηση δανείου που θα συμβάλει τα μέγιστα στα σχέδια της εταιρείας για την αγορά και ανάπτυξη καινούργιας ξενοδοχειακής μονάδας στη νήσο των Σπετσών. Σε ένα περιβάλλον οικονομικά δύσκολο και ασταθές, η “Orloff Resort Μονοπρόσωπη ΙΚΕ” αναγνωρίζει ότι χωρίς τη καθοριστική υποστήριξη και βοήθεια της Alpha Bank και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αφενός δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί η επένδυση και αφετέρου δεν θα είχε την δυναμική να αντέξει στις μελλοντικές προκλήσεις».

Η επένδυση υλοποιείται με δανειοδότηση στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης