Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Alfonso Ndoci, ο νεκρός Αλβανός στην συμπλοκή των φυλακών Κορυδαλλού – Δύο δολοφονίες Ελλήνων, ληστείες, όπλα και ναρκωτικά όλη του η ζωή

Alfonso Ndoci, ο νεκρός Αλβανός στην συμπλοκή των φυλακών Κορυδαλλού – Δύο δολοφονίες Ελλήνων, ληστείες, όπλα και ναρκωτικά όλη του η ζωή

Ο Παράδεισος των… ορθάνοιχτων συνόρων

Σχετικά Άρθρα

Όπως γράψαμε και νωρίτερα αιματηρή συμπλοκή ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στις φυλακές Κορυδαλλού, με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Αλβανού κρατουμένου και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμα.
Ο νεκρός Αλβανός είχε καταδικαστεί για δύο ανθρωποκτονίες, βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού από το 2018, όταν και είχε συλληφθεί ξανά, μετά από απόδραση από πλοίο στον Πειραιά.
Ο Alfonso Ndoci, ένας άνδρας με βαρύ ιστορικό εγκληματικής δράσης, έφερε βαρύ στίγμα ως άτομο υψηλού κινδύνου.

Μπουμπούκι ετών... 35

Η πορεία του χαρακτηρίζεται από βίαιες πράξεις, επαναλαμβανόμενες απόπειρες διαφυγής από τη δικαιοσύνη και αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεών του.
Το 2014, σε μια άγρια ληστεία σε κατάστημα στην Ελευσίνα, ο Ndoci σκότωσε εν ψυχρώ τον ιδιοκτήτη, αδυνατώντας να ανεχθεί την αντίσταση του θύματος.
Το 2018, ο Ndoci επιχείρησε να ξεφύγει από το σωφρονιστικό σύστημα, δραπετεύοντας μαζί με 3 ακόμα κρατούμενους από όχημα μεταφοράς στο λιμάνι του Πειραιά.
Η επιτυχημένη απόδραση υπογραμμίζει τα κενά ασφαλείας που υφίστανται στις ελληνικές φυλακές, θέτοντας σε κίνδυνο την κοινωνία.
Η ελευθερία του, ωστόσο, ήταν βραχύβια, καθώς λίγες μέρες αργότερα συνελήφθη ξανά από τις ελληνικές ειδικές δυνάμεις.
Τον Ιούνιο του 2023, ο Ndoci συνελήφθη για άλλη μια φορά, αυτή τη φορά μαζί με τον υπήκοο Gerald Jaho.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν 2 πιστόλια, μαριχουάνα, 16.207 ευρώ και τραπεζογραμμάτια διαφόρων χωρών.
Η σύλληψή τους οφείλεται στην επέμβαση του επιχειρηματία Τόνιν Πρέκα, ο οποίος τους αναγνώρισε ως τους δράστες ληστείας 40.000 ευρώ στη Μύκονο.
Η άγρια καταδίωξη που ακολούθησε, με τον Ndoci να εμβολίζει οχήματα σε μια προσπάθεια διαφυγής, φανερώνει την απελπισία και την αδιαφορία του για την ασφάλεια των υπόλοιπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης