Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν σε αμερικανική βάση στον Νίγηρα

Ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν σε αμερικανική βάση στον Νίγηρα
Οι Ρώσοι βρίσκονται σε ξεχωριστό συγκρότημα και δεν έχουν πρόσβαση στις αμερικανικές δυνάμεις ή στον εξοπλισμό μας", δήλωσε ο Lloyd Austin
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin επιβεβαίωσε ότι ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό εισήλθε σε αεροπορική βάση στον Νίγηρα που φιλοξενεί αμερικανικές δυνάμεις, μετά την πρόσφατη απόφαση των στρατιωτικών ηγετών του Νίγηρα να αποβάλουν τα αμερικανικά στρατεύματα από τη χώρα.
"Η αεροπορική βάση 101, όπου βρίσκονται οι δυνάμεις μας, είναι μια βάση της πολεμικής αεροπορίας του Νίγηρα που βρίσκεται μαζί με ένα διεθνές αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα. Οι Ρώσοι βρίσκονται σε ξεχωριστό συγκρότημα και δεν έχουν πρόσβαση στις αμερικανικές δυνάμεις ή στον εξοπλισμό μας", δήλωσε ο Lloyd Austin σε συνέντευξη Τύπου στη Χονολουλού.

Δεν ανησυχεί ο Austin 

"Εστιάζω πάντα στην ασφάλεια και την προστασία των στρατευμάτων μας, και είναι κάτι που θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε. Αλλά αυτή τη στιγμή, δεν βλέπω σημαντικό ζήτημα εδώ όσον αφορά την προστασία των δυνάμεών μας", πρόσθεσε.
Η είδηση της ρωσικής ανάπτυξης στην αεροπορική βάση ακολουθεί αφού οι στρατιωτικοί ηγέτες του Νίγηρα είπαν στην Ουάσινγκτον τον Μάρτιο ότι πρέπει να αποσύρει το σχεδόν 1.000 αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό που σταθμεύει στη χώρα.
Το πρακτορείο Reuters επικαλέστηκε την Πέμπτη ανώτερο αξιωματούχο της αμερικανικής άμυνας, ο οποίος αποκάλυψε ότι τα ρωσικά στρατεύματα ήταν παρόντα αλλά δεν αναμείχθηκαν με τις αμερικανικές δυνάμεις στην αεροπορική βάση 101, που βρίσκεται δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο Ντιόρι Χαμανί στην πρωτεύουσα του Νίγηρα Νιαμέι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης