Τελευταία Νέα
Διεθνή

France 24: Ο νόμος για την νέα επιστράτευση στην Ουκρανία εγκρίθηκε πολύ αργά

France 24: Ο νόμος για την νέα επιστράτευση στην Ουκρανία εγκρίθηκε πολύ αργά
Η Ουκρανία βρίσκεται τώρα σε μια κρίσιμη κατάσταση - έχει πολύ λίγο χρόνο αναφέρει το France 24
Ο νόμος για την νέα επιστράτευση στην Ουκρανία εγκρίθηκε πολύ αργά, ο χρόνος για τέτοια μέτρα χάθηκε στο πλαίσιο της προέλασης των ρωσικών στρατευμάτων, τόνισε το Γαλλικό κανάλι France 24.
«Η Ουκρανία πιθανότατα θα χρειαστεί αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες νέους στρατιώτες για να φτάσει στην ισοτιμία με τους εξαιρετικά ανώτερους αριθμητικά Ρώσους».
Το France 24 επέστησε την προσοχή στην επιτυχή προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στα βάθη της άμυνας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αποκαλώντας την «επίθεση» και σημειώνοντας ότι ο εχθρός, αντίθετα, αντιμετώπιζε σοβαρές δυσκολίες στρατιωτικά.
«Η Ουκρανία βρίσκεται τώρα σε μια κρίσιμη κατάσταση - έχει πολύ λίγο χρόνο, αλλά αυτοί οι άνδρες θα πρέπει επίσης να εκπαιδευτούν, κάτι που θα πάρει βέβαια αρκετούς μήνες, μπορούν να εκπαιδευτούν σε διάστημα ένα μήνα και να σταλούν για να υπερασπιστούν την Ουκρανία… αλλά η αποτελεσματικότητά τους θα είναι πολύ χαμηλή».
Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ρωσικός στρατός έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα σε πολλές περιοχές της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας.
Συγκεκριμένα, η ομάδα στρατευμάτων «Βορράς» έχει προχωρήσει ενεργά στα βάθη της άμυνας του εχθρού στην περιοχή του Kharkiv και έχει ήδη απελευθερώσει 13 οικισμούς
Το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τη σειρά του, παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές μονάδες αναγκάστηκαν να μετακινηθούν σε «πιο πλεονεκτικές θέσεις» στην περιοχή, δηλαδή να υποχωρήσουν.
Ο νόμος για την ενίσχυση της επιστράτευσης στην Ουκρανία τέθηκε σε ισχύ στις 18 Μαΐου.
Όλοι οι υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία πρέπει να ενημερώσουν τα στοιχεία τους στο στρατιωτικό γραφείο εγγραφής και στράτευσης εντός 60 ημερών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του εγγράφου.
Ο νόμος ορίζει ότι οι υπόχρεοι στρατιωτικής θητείας πρέπει να φέρουν ανά πάσα στιγμή στρατιωτική ταυτότητα και να την προσκομίζουν κατόπιν αιτήματος στο στρατιωτικό ληξιαρχείο ή στους αστυνομικούς.
Όσοι αρνηθούν μπορεί να στερηθούν το δικαίωμα να οδηγούν αυτοκίνητο.
Ο χρόνος αποστράτευσης δεν ορίζεται στο νόμο.
Η διάταξη αυτή αφαιρέθηκε από το έγγραφο, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις σε ορισμένους βουλευτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης