Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ετοιμότητα της Ρωσίας να βοηθήσει το Ιράν στη διερεύνηση του θανάτου του προέδρου Raisi

Ετοιμότητα της Ρωσίας να βοηθήσει το Ιράν στη διερεύνηση του θανάτου του προέδρου Raisi
Ο Shoigu διαβεβαίωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να βοηθήσει στη διερεύνηση του συμβάντος
Ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας (SC) της Ρωσίας Shoigu σε τηλεγράφημα που απηύθυνε στον Γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του ιρανού Προέδρου Ebrahim Raisi, μετά από την συντριβή του ελικοπτέρου του.
Ο Shoigu διαβεβαίωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να βοηθήσει στη διερεύνηση του συμβάντος.
«Παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον τραγικό θάνατο του Ιρανού Προέδρου Raisi, θρηνούμε μαζί με τον ιρανικό λαό.
Η ρωσική πλευρά εκφράζει την ετοιμότητάς της να παράσχει όλη την απαραίτητη βοήθεια για να διαπιστωθούν οι πραγματικοί λόγοι της συντριβής του ελικοπτέρου στο οποίο βρισκόταν ο Raisi», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας επικαλούμενη τηλεγράφημα.
Στις 19 Μαΐου, ένα ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο συνετρίβη στην ιρανική επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν. Στο ελικόπτερο επέβαιναν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, Malek Rahmati, και ο ιμάμης της της πόλης Tabriz, Mohammad Ali Ale Hashem.
Ο Ιρανός αντιπρόεδρος Μοχσέν Μανσούρι επιβεβαίωσε νωρίτερα τις πληροφορίες για το θάνατο του προέδρου και όσων τον συνόδευαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης