Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελεγχόμενες πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,24% - Έχασε τις εκτιμήσεις ο πληθωρισμός της Βρετανίας

Ελεγχόμενες πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,24% - Έχασε τις εκτιμήσεις ο πληθωρισμός της Βρετανίας
H προσοχή των επενδυτών στράφηκε στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Βρετανία
Υπό πίεση διαπραγματεύτηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Βρετανία και στην ανακοίνωση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed.
Ειδικότερα, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε 0,24% στις 18.682 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,55% στις 8.370 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 8.370 μον. με πτώση 0,61%.
Τέλος, στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB υποχώρησε 0,61%, στις 34.460 μονάδες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, οι τιμές καταναλωτή στη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 2,3% τον Απρίλιο, ύστερα από αύξηση κατά 3,2% τον Μάρτιο, ενώ οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν αύξηση 2,1%.

Έχασε τις εκτιμήσεις ο πληθωρισμός της Βρετανίας

Αναλυτικά, στο 2,3% μειώθηκε ο πληθωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου για τον Απρίλιο του 2024, έναντι στόχου 2% που έχει θέση η Bank of England.
Ο πληθωρισμός τον Μάρτιο ήταν στο 3,2%, αλλά οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πιο απότομη πτώση στο 2,1%.
Ο δομικός πληθωρισμός (εξαιρουμένων της ενέργειας, των τροφίμων, του αλκοόλ και του καπνού) υποχώρησε στο 3,9% τον Απρίλιο από 4,2% τον Μάρτιο.
Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την πορεία του πληθωρισμού, αφού η ΒοΕ έχει αναφέρει ότι θα ήταν πρόθυμη να μειώσει τα επιτόκια κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι, αλλά τόνισε ότι ο χρόνος θα εξαρτηθεί από τα νέα δεδομένα.
Ο πληθωρισμός των υπηρεσιών, ένα βασικό μέτρο που παρακολουθεί η BοΕ, υποχώρησε μόνο ελαφρώς στο 5,9% από 6%, χάνοντας επίσης την πρόβλεψη για 5,5% από τη βρετανική κεντρική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης