Τελευταία Νέα
Διεθνή

Economist: Η έλλειψη εκρηκτικών εμποδίζει την ΕΕ να αυξήσει την παραγωγή πυρομαχικών προς την Ουκρανία

Economist: Η έλλειψη εκρηκτικών εμποδίζει την ΕΕ να αυξήσει την παραγωγή πυρομαχικών προς την Ουκρανία
Oι ευρωπαίοι κατασκευαστές εκρηκτικών δεν είναι βέβαιοι ότι θα μπορέσουν να αυξήσουν την παραγωγή και φοβούνται ότι λόγω της ανεπαρκούς παραγωγής εκρηκτικών στην ΕΕ, το Κίεβο δεν θα μπορέσει να αποκτήσει τον απαιτούμενο αριθμό οβίδων
Η έλλειψη εκρηκτικών και ειδικών πυρίτιδων εμποδίζει την ΕΕ να αυξήσει την παραγωγή πυρομαχικών προς την Ουκρανία, αναφέρει το περιοδικό Economist.
«Η Ευρώπη προσπαθεί απεγνωσμένα να αυξήσει την πενιχρή παραγωγή βλημάτων πυροβολικού και πυραύλων...
Η πιο ευάλωτη περιοχή είναι κάτι που μέχρι πρόσφατα ήταν το τελευταίο πράγμα στο μυαλό όλων: έλλειψη εκρηκτικών», γράφει το περιοδικό Economist.
Σημειώνεται ότι οι ευρωπαίοι κατασκευαστές εκρηκτικών δεν είναι βέβαιοι ότι θα μπορέσουν να αυξήσουν την παραγωγή και φοβούνται ότι λόγω της ανεπαρκούς παραγωγής εκρηκτικών στην ΕΕ, το Κίεβο δεν θα μπορέσει να αποκτήσει τον απαιτούμενο αριθμό οβίδων.
Το περιοδικό Economist επισημαίνει ότι με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η ζήτηση για όπλα μειώθηκε απότομα και ως εκ τούτου πολλοί ευρωπαίοι κατασκευαστές εκρηκτικών μείωσαν την παραγωγή ή έκλεισαν.
Έτσι, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το τελευταίο εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών έκλεισε το 2008, και αυτή τη στιγμή ο τελευταίος μεγάλος παραγωγός TNT στην ΕΕ εδρεύει στη βόρεια Πολωνία.
Το περιοδικό Economist τονίζει ότι για πολλές δεκαετίες η παραγωγή εκρηκτικών στην Ευρώπη δεν γινόταν σε πραγματικά βιομηχανική κλίμακα.
Παράλληλα, η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής εκρηκτικών μπορεί να διαρκέσει από τρία έως επτά χρόνια.
Ένα παράδειγμα είναι το εργοστάσιο της Rheinmetall στην Ουγγαρία, το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί μόλις το 2027.
Μεταξύ των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η βιομηχανία εκρηκτικών στην Ευρώπη, είναι η έλλειψη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού, καθώς και βασικών πρώτων υλών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης