Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ψάχνετε δουλειά; - Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών αναζητά τον επόμενο «James Bond»... ακόμα και με μερική απασχόληση

Ψάχνετε δουλειά; - Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών αναζητά τον επόμενο «James Bond»... ακόμα και με μερική απασχόληση
Η BND αναζητά τον Γερμανό "James Bond", προσφέροντας ευέλικτες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης...
Σχετικά Άρθρα
Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών προσπαθεί να προσελκύσει τη νεολαία, καθώς η αύξηση των εξωτερικών απειλών είναι μεγάλη.
Η Bundesnachrichtendienst (BND), η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών αντιμετωπίζει το δύσκολο έργο να καλύψει τις κενές θέσεις στην ηλικία της νεολαίας επιλέγοντας την εξ αποστάσεως εργασία ή τα smartphones.
Ένας συμβιβασμός φαίνεται να έχει φτάσει, καθώς η BND προσφέρει «Flexible Arbeitszeit und Teilzeitregelungen» (Ευέλικτο ωράριο εργασίας και ρυθμίσεις μερικής απασχόλησης) σε πιθανές προσλήψεις.
Μιλώντας στους EurAsian Times, ο επικεφαλής της BND, Bruno Kahl, είπε: «Είναι δύσκολο.
Αλλά πηγαίνουμε και στα Πανεπιστήμια για να προσελκύσουμε ταλέντα».
Ο Kahl παρευρέθηκε σε μια έκθεση BND στη Γερμανική Καγκελαρία στο πλαίσιο των εορτασμών σε όλο το Βερολίνο καθώς το γερμανικό σύνταγμα συμπληρώνει 75 χρόνια.
Στο παρελθόν, ο επικεφαλής της BND έχει εκφράσει απογοήτευση για το ότι η Generation Z αναζητά εξ αποστάσεως εργασία, τις συνέπειες της πανδημίας και την αδυναμία της να αποχωριστεί το κινητό της.
Η πρόσκληση πρόσληψης συζητά πώς κάποιος δεν χρειάζεται να έχει «τέλειες δυνατότητες 007» για να ενταχθεί στο BND.
Μάλλον εξαρτάται από το πτυχίο που έχει ο υποψήφιος.
Έτσι, αν κάποιος έχει ολοκληρώσει επαγγελματική κατάρτιση ή πτυχίο ή μεταπτυχιακό, έχει την τέλεια ευκαιρία να γίνει ο Γερμανός… Τζέιμς Μποντ.

Αποτυχίες

Η BND έχει τεθεί υπό έλεγχο επειδή απέτυχε να προβλέψει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Η εξωτερική υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας έχει επικριθεί για την αποτυχία να εκδώσει ισχυρές προειδοποιήσεις, ενώ αξιωματούχοι της BND υποστήριξαν ότι οι προειδοποιήσεις τους δεν εισακούστηκαν.
Καθώς οι Γερμανοί βουλευτές χρειάστηκαν πολύ χρόνο για να συμφωνήσουν για τον προϋπολογισμό του 2024, η BND δυσκολεύτηκε να στρατολογήσει λόγω έλλειψης οικονομικής ορατότητας και των ολοένα και πιο αυστηρών απαιτήσεων της κυβέρνησης για την πολιτική φύλου.
Το 2024 της δόθηκε δημοσιονομική πακέτο 1,08 εκατ. ευρώ.
Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν επίσης κατηγορηθεί για πολιτικοποίηση και νωθρότητα.
Μια πρόσφατη έκθεση του γερμανικού κοινοβουλίου για το BND έρχεται σε μια περίοδο που οι υπηρεσίες αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις.
Πολιτικοί σχολιαστές και μέσα ενημέρωσης τους κατηγόρησαν ότι πολιτικοποιούν τις εγχώριες πληροφορίες και την εσωτερική βραδύτητα.
Το 2023, η BND δέχτηκε πυρά επειδή έμαθε πολύ αργά για την απόπειρα πραξικοπήματος της Ομάδας Βάγκνερ στη Ρωσία.
Ο γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz, σε μια εθνική πολιτική συνέντευξη, όταν ρωτήθηκε για την ξένη υπηρεσία πληροφοριών της χώρας και την απάντησή της στην εξέγερση των μισθοφόρων της Ομάδας Βάγκνερ στη Ρωσία, είπε ότι η BND «δεν γνώριζε, φυσικά, εκ των προτέρων» για γεγονότα που επρόκειτο να ξεδιπλωθούν.

Οι δικαιολογίες

Το BND, ωστόσο, απέκρουσε την κριτική και είπε ότι η γερμανική κυβέρνηση ενημερώθηκε πολλές φορές για τις κλιμακωτές εντάσεις μεταξύ του αρχηγού Βάγκνερ Prigozhin και του Ρώσου υπουργού Άμυνας Sergei Shoigu.
Ο Bruno Kahl διορίστηκε επικεφαλής της υπηρεσίας το 2016 από την τότε καγκελάριο Angela Merkel, αφού ανέτρεψε απροσδόκητα τον προηγούμενο επικεφαλής της BND.
Ο Kahl αντιμετώπισε τη σημαντική πρόκληση να κρατήσει το πρακτορείο απαλλαγμένο από σκάνδαλα.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Kahl, η BND φέρεται να ήταν αργή κατά τη διάρκεια της εξέγερσης της Wagner.
Δεν έγινε αντιληπτό από την υπηρεσία ούτε όταν οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία το 2021 στο Αφγανιστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης