Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βρυχηθμοί»… Borrell (ΕΕ) – Στηρίζει τα ουκρανικά χτυπήματα εντός ρωσικών εδαφών

«Βρυχηθμοί»… Borrell (ΕΕ) – Στηρίζει τα ουκρανικά χτυπήματα εντός ρωσικών εδαφών
Δεν υπολογίζει τις συνέπειες ενός χτυπήματος στα ρωσικά εδάφη, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία θα πρέπει να μπορεί να πλήττει το ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα, εκτιμά ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell, καλώντας σήμερα τους 27 της ΕΕ να βρουν μια ισορροπία ανάμεσα στο φόβο μιας κλιμάκωσης και την ανάγκη των Ουκρανών να αμυνθούν.
«Σύμφωνα με τους νόμους του πολέμου, είναι απολύτως δυνατό, και δεν υπάρχει αντίφαση, μπορώ να απαντήσω ή να πολεμήσω εναντίον αυτού που μου επιτίθεται από το έδαφός του», δήλωσε πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
«Χρειάζεται μια ισορροπία ανάμεσα στον κίνδυνο κλιμάκωσης και την ανάγκη των Ουκρανών να αμυνθούν», πρόσθεσε.
Η συζήτηση για τη χρήση ή μη στο ρωσικό έδαφος δυτικών όπλων, που παρέχονται στην Ουκρανία, διεξάγεται στην Ουάσιγκτον και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, τάχθηκε υπέρ, όμως χώρες σύμμαχοι της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων η Γερμανία ή οι ΗΠΑ, είναι πολύ πιο απρόθυμες, φοβούμενες μια απ' ευθείας σύγκρουση με τη Μόσχα. Ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Εσθονία ή η Ολλανδία, φάνηκαν σήμερα να υποστηρίζουν αυτή την επιλογή.
Η Ουκρανία ασκεί τακτικά πίεση στους δυτικούς εταίρους της, ιδιαίτερα στην Ουάσιγκτον που είναι ο πρώτος προμηθευτής της σε όπλα, για να της επιτρέψουν να χρησιμοποιήσει τα δυτικά όπλα μεγαλύτερου βεληνεκούς εναντίον στόχων στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης