Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Έχουμε ήδη πλήξει με Storm Shadow στόχους στη Ρωσία

Ουκρανία: Έχουμε ήδη πλήξει με Storm Shadow στόχους στη Ρωσία
Υπάρχει προηγούμενο, η Μ. Βρετανία έχει δώσει το πράσινο φως λέει ο Yuriy Sak
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τους βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow για να πλήξουν στόχους στη Ρωσία υποστήριξε ο Yuriy Sak, σύμβουλος του υπουργού Στρατηγικών Βιομηχανιών της Ουκρανίας.
Όπως είπε, η Μ. Βρετανία έχει επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους Storm Shadow για να χτυπήσει στόχους στη Ρωσία και το Κίεβο έχει ήδη χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα.
«Έχουμε ήδη ένα προηγούμενο, η Μεγάλη Βρετανία έχει ήδη επιτρέψει τη χρήση πυραύλων μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow που παρέχει.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις τους έχουν ήδη χρησιμοποιήσει» υποστήριξε ο Sak.
Πάντως και παρά τις αυξανόμενες φωνές προκειμένου να χαλαρώσουν οι περιορισμοί χρήσης των όπλων αυτών κατά της Ρωσίας, οι διαφορές στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ παραμένουν.
Οι ΗΠΑ δεν επιτρέπουν την χρήση των αμερικανικών όπλων εκτός του ουκρανικού εδάφους ενώ και η Γερμανία έχει τονίσει ότι δεν πρόκειται να προμηθεύσει το Κίεβο με τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Taurus, καθώς αυτό εν πολλοίς θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία, κάτι που το Βερολίνο δηλώνει ότι δεν επιθυμεί.
Στις 2 Μαΐου, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών David Cameron είχε αναφέρει ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χτυπήσει με βρετανικά όπλα στόχους στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης