Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λάθος ότι δεν διαλύθηκε το ΝΑΤΟ μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ – Ποια η αιτία…

Λάθος ότι δεν διαλύθηκε το ΝΑΤΟ μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ – Ποια η αιτία…
Οι ΗΠΑ ήθελαν να διατηρήσουν τον έλεγχο της Ευρώπης είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov
Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είχε διαλυθεί μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και του τέλους του Συμφώνου της Βαρσοβίας υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov.
«Σήμερα, πολλοί ιστορικοί και πολιτικοί επιστήμονες στη Δύση εκφράζουν την άποψη που ακούγεται εδώ και πολλά χρόνια, ίσως και δεκαετίες.
Ότι δηλαδή όταν έπαψε να υπάρχει το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, όταν η Σοβιετική Ένωση άπλωσε το χέρι της για ενοποίηση με την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Δύση στο σύνολο της στο πλαίσιο της ισότητας, του αμοιβαίου οφέλους και του σεβασμού, κανείς δεν διέλυσε το ΝΑΤΟ και κανείς δεν σχεδίασε να το πράξει» είπε ο Lavrov, ο οποίος επικαλέστηκε τα λόγια του Αμερικάνου ειδικού και καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Columbia, Jeffrey Sachs για να… αιτιολογήσει αυτό το λάθος.
«Μόλις χθες, ένας διάσημος αμερικανός οικονομολόγος, ο πολιτικός επιστήμονας Jeffrey Sachs, ανέφερε αυτό το λάθος σε μια συνέντευξη του στον Αμερικάνο δημοσιογράφο Tucker Carlson» είπε ο Lavrov, προσθέτοντας: «Αυτό δεν έγινε.
Τώρα, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι η ακαταμάχητη επιθυμία των ΗΠΑ να διατηρήσουν τον έλεγχο της Ευρώπης μέσω του ΝΑΤΟ ήταν ο λόγος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης