Τελευταία Νέα
Διεθνή

Romer (νομπελίστας): Η τεχνητή νοημοσύνη είναι απίστευτα μεγάλη φούσκα όπως τα κρυπτονομίσματα

Romer (νομπελίστας): Η τεχνητή νοημοσύνη είναι απίστευτα μεγάλη φούσκα όπως τα κρυπτονομίσματα
Ο βραβευμένος με Νόμπελ, Paul Romer, λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί επανάληψη της κρυπτο-φούσκας
Φούσκα αναλόγου μεγέθους με αυτήν των κρυπτονομισμάτων χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη ο νομπελίστας Paul Romer.
Ειδικότερα, όπως είπε στο Bloomberg, ο γνωστός οικονομολόγος το hype και ο ενθουσιασμός που έχει αναπτυχθεί γύρω από το AI δεν αποτελεί παρά μια επανάληψη όσων είχαν γίνει πριν από χρόνια με την αγορά των κρυπτονομισμάτων.
«Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για την πορεία που θα τροχοδρομήσει η τεχνητή νοημοσύνη» δήλωσε ο Romer κατά τη διάρκεια του ασιατικού επενδυτικού συνεδρίου της UBS στο Χονγκ Κονγκ.
«Ωστόσο, όταν οι άνθρωποι το προβάλλουν αυτό προς τα εμπρός, νομίζω ότι κινδυνεύουν να κάνουν ένα πολύ σοβαρό λάθος» σημείωσε.

Το OpenAI

Ως γνωστόν, το OpenAI προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού για την τεχνητή νοημοσύνη με το εξαιρετικά δημοφιλές ChatGPT στα τέλη του 2022, το οποίο οδήγησε σε τεράστιες επενδύσεις στην υπολογιστική ισχύ και στο cloud από τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Microsoft Corp. και η Alibaba Group Holding Ltd.
Αυτό μετέτρεψε την Nvidia Corp. σε εταιρίας των 2,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς τα τσιπ της είναι τα πλέον αποτελεσματικά σε ό,τι αφορά τη διαχείριση και την εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Romer, είναι επικίνδυνο να περιμένει κανείς ότι ο τρέχων ρυθμός βελτίωσης των υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης θα συνεχιστεί επ' αόριστον.
«Έχουμε ωφεληθεί από την κλιμάκωση της ισχύος των υπολογιστών και των big data.
Το scale up είναι αρκετά εύκολο.
Είναι απλώς περισσότερες μηχανές, περισσότερες μάρκες.
Αλλά αυτό που πρόκειται να συμβεί είναι ότι κάποια δεν θα έχουμε αρκετά δεδομένα» δήλωσε ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Στα μάτια του Romer προειδοποιητικό καμπανάκι αποτελούν τα ηλεκτροκίνητα αυτοκινούμενα οχήματα.
Εταιρείες όπως η Tesla υπόσχονται αυτοκίνηση εδώ και χρόνια, αλλά τα συστήματά τους συνεχίζουν να μαστίζονται από ζητήματα αξιοπιστίας που εμποδίζουν την υλοποίηση αυτής της υπόσχεσης.
Σε δύο χρόνια, οι άνθρωποι πιθανότατα θα κοιτάξουν πίσω και θα πουν ότι ήταν πραγματικά μια φούσκα, υπερεκτιμήσαμε πού πήγαινε» κατέληξε ο Romer.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης