Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απαγορεύτηκαν οι ταυρομαχίες στην Κολομβία

Απαγορεύτηκαν οι ταυρομαχίες στην Κολομβία
Η Κολομβία προστίθεται στον κατάλογο των χωρών της Νότιας Αμερικής που απαγορεύουν τις ταυρομαχίες, όπως η Βραζιλία, η Χιλή, η Αργεντινή, η Ουρουγουάη και η Γουατεμάλα
Με μεγάλη πλειοψηφία πέρασε σήμερα Τετάρτη 29/5 από τη βουλή της Κολομβίας η κατάργηση των ταυρομαχιών, παρά τη μακρά παράδοση που έχει στο συγκεκριμένο είδος «θεάματος».
Έτσι, η Κολομβία προστίθεται στον κατάλογο των χωρών της Νότιας Αμερικής που απαγορεύουν τις ταυρομαχίες, όπως η Βραζιλία, η Χιλή, η Αργεντινή, η Ουρουγουάη και η Γουατεμάλα.

Ιστορικό βήμα προς τα εμπρός

«Εχουμε κάνει ένα ιστορικό βήμα προς τα εμπρός. Η θανάτωση ταύρων θα απαγορευθεί στην χώρα», έγραψε στον λογαριασμό που διατηρεί στο X, η γερουσιαστής Andrrea Patija, η οποία υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο για την κατάργηση του αποτρόπαιου θεάματος στην χώρα της Αμερικής με την μεγαλύτερη παράδοση στις ταυρομαχίες.
Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε με πρωτοβουλία των «πράσινων» βουλευτών και θα τεθεί σε ισχύ σε τρία χρόνια, εγκρίθηκε με 93 ψήφους υπέρ και μόλις δύο κατά.

Οι αρένες θα δοθούν για άλλες χρήσεις

Κατά την διάρκεια αυτής της «μεταβατικής» περιόδου, το κράτος θα πρέπει να εγγυηθεί εναλλακτικές θέσεις εργασίας για άτομα που εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από τις ταυρομαχίες και να προσαρμόσει τις αρένες της χώρας σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
Το 2018, το Συνταγματικό Δικαστήριο ενέκρινε τις ταυρομαχίες σε πόλεις και χωριά με σχετική παράδοση και άφησε τους βουλευτές να εφαρμόσουν πιθανούς περιορισμούς. Έτσι, στη Μπογκοτά και στο Μεντεγίν, οι ταυρομαχίες δεν επιτρέπονται πλέον από το 2020.
Ενώ το Συνταγματικό δικαστήριο είχε επιτρέψει εν μέρει τις ταυρομαχίες, στα μεγάλα αστικά κέντρα απαγοεύονται εδών και τέσσερα χρόνια
Από την άλλη πλευρά, στην Κάλι, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, και στο μανιθάλες, οι ταυρομαχίες βρίσκονται στο επίκεντρο των παραδοσιακών φεστιβάλ. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, ότι έξω από τις αστικές περιοχές, η κτηνοτροφία κατέχει πολύ σημαντική θέση στην Κολομβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης