Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το αναγνωρίζουν κι οι εμπνευστές του ουκρανικού Συντάγματος: «Μόνη κυρίαρχη εξουσία στο Κίεβο η Βουλή από τις 20 Μαΐου»

Το αναγνωρίζουν κι οι εμπνευστές του ουκρανικού Συντάγματος: «Μόνη κυρίαρχη εξουσία στο Κίεβο η Βουλή από τις 20 Μαΐου»
Ξεκάθαρος ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Dmitry Tabachnik, για τη νομιμότητα του προέδρου Zelensky...
Η ουκρανική βουλή, σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα της Ουκρανίας, είναι επί του παρόντος η μόνη νόμιμη δομή εξουσίας στη χώρα, ξεκαθαρίζει στο TASS ένας από τους συντάκτες του Συντάγματος της Ουκρανίας, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας Dmitry Tabachnik.
«Αυτή τη στιγμή, η νόμιμη δομή είναι το κοινοβούλιο. Αποφασίστηκε ότι οι βουλευτικές εκλογές δεν μπορούν να διεξαχθούν υπό το καθεστώς στρατιωτικού νόμου. Και, επιπλέον, ακόμα κι αν δεν υπήρχε τέτοια απόφαση, τότε χρονολογικά, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ουκρανίας, οι εξουσίες του Ανώτατου Συμβουλίου, δηλαδή του κοινοβουλίου, δεν έχουν ακόμη λήξει ούτως η άλλως», τόνισε σχετικά ο Tabanchik εκ των σημαινόντων μελών της επιτροπής συγγραφής του ουκρανικού συντάγματος.
Υπενθυμίζεται ότι οι εξουσίες του σημερινού προέδρου της Ουκρανίας σύμφωνα με το ισχύον Συνταγμα έχουν λήξει από τις 21 Μαΐου.
Δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος να παραταθεί η θητεία του, σύμφωνα με το TASS.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, έχει αρχικά υποστηρίξει ότι το ζήτημα της νομιμότητας της προεδρίας Zelensky μετά τις 20 Μαΐου, θα πρέπει να επιλυθεί στην Ουκρανία από το πολιτικό και νομικό της σύστημα.
Παρόλα αυτά, με νεότερες δηλώσεις του επισήμανε επισήμανε τον παράνομο χαρακτήρα, που διέπει την αγκίστρωση του Zelensky στην εξουσία χωρίς τη να έχει προηγηθεί προσφυγή στις κάλπες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης