Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για πρώτη φορά: Αιχμάλωτος γιατρός από το νοσοκομείο al Shifa περιγράφει φρικτά βασανιστήρια στις φυλακές του Ισραήλ

Για πρώτη φορά: Αιχμάλωτος γιατρός από το νοσοκομείο al Shifa περιγράφει φρικτά βασανιστήρια στις φυλακές του Ισραήλ

Ψυχολογικά και σωματικά βασανιστήρια, άθλιες οι συνθήκες

Σχετικά Άρθρα

Ένας Παλαιστίνιος γιατρός, ο Mustafa Siyam, ο οποίος κρατήθηκε σε ισραηλινή φυλακή, δήλωσε ότι υποβλήθηκε σε σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια κατά τη διάρκεια της κατάληψης από τον ισραηλινό στρατό στο νοσοκομείο al Shifa της Γάζας τον Μάρτιο.
Ο Παλαιστίνιος γιατρός μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu για τις 54 ημέρες βασανιστηρίων που υπέστη σε μια ισραηλινή φυλακή, λέγοντας:
«Ο θάνατος στις ισραηλινές φυλακές ήταν ευκολότερος από τα βασανιστήρια».
Aδύναμος και κουρασμένος, ο Siyam είπε ότι δεν περίμενε να μπει στη λίστα των κρατουμένων και να αντιμετωπίσει αβάσιμες κατηγορίες.
Στις αρχές Απριλίου, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε έντονες επιθέσεις στο νοσοκομείο al Shifa για δύο εβδομάδες.
Μετά τις επιθέσεις, Ισραηλινοί στρατιώτες αποσύρθηκαν από το νοσοκομείο, κρατώντας Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, και αφήνοντας πίσω τους εκτεταμένες καταστροφές, πολλά θύματα και ομαδικούς τάφους.
Κατά τη διάρκεια της κράτησης, ο Siyam είπε ότι αντιμετώπισε όχι μόνο έλλειψη τροφής και νερού, στέρηση ύπνου και εξαιρετικά κακές συνθήκες κράτησης, αλλά και ψυχολογικά και σωματικά βασανιστήρια.
Από την απελευθέρωσή του στις 10 Μαΐου, ο Siyam υποβάλλεται σε εντατική θεραπεία στο νοσοκομείο al-Aqsa Martyrs στο Deir al Balah λόγω των σκληρών βασανιστηρίων που υπέστη κατά τη διάρκεια της κράτησής του.

Βάναυση διαμονή 

Δηλώνοντας ότι κρατήθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες ενώ εργαζόταν στο νοσοκομείο, ο Siyam είπε ότι όλοι, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, κρατούνταν μαζί του.
«Μας υποβλήθηκαν σε έρευνα και σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια.
Κατηγορήθηκα για αβάσιμες κατηγορίες και με έστειλαν βίαια στο Ισραήλ».
Ο Siyam τόνισε ότι ασκούσε μόνο ιατρική και δεν είχε καμία ανάμειξη σε τίποτα άλλο, δηλώνοντας ότι τα βασανιστήρια που υπέστη ήταν πολύ φρικτά για να τα εκφράσει.
Ο Siyam είπε: "Οι κρατούμενοι και δεμένοι κάτοικοι της Γάζας ξυλοκοπούνται με δεμένα χέρια.
Ο ισραηλινός στρατός απελευθερώνει σκυλιά σε αιχμαλώτους και τους παρέχει τρόφιμα κακής ποιότητας."
Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει μια βάναυση επίθεση στην πολιορκημένη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, σκοτώνοντας περισσότερους από 36.170 ανθρώπους και τραυματίζοντας περίπου 81.400 άλλους.
Σχεδόν οκτώ μήνες μετά τον ισραηλινό πόλεμο, τεράστιες εκτάσεις της Γάζας ήταν ερειπωμένες εν μέσω ενός ακρωτηριασμένου αποκλεισμού τροφίμων, καθαρού νερού και φαρμάκων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης