Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Αριστερός βουλευτής ύψωσε την σημαία της Παλαιστίνης και τον απέβαλαν από το κοινοβούλιο – Η θέση του για τη Hamas

Γαλλία: Αριστερός βουλευτής ύψωσε την σημαία της Παλαιστίνης και τον απέβαλαν από το κοινοβούλιο – Η θέση του για τη Hamas
Είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, δήλωσε ο βουλευτής 
Σχετικά Άρθρα

Ένας αριστερός Γάλλος βουλευτής που τιμωρήθηκε επειδή ύψωσε μια παλαιστινιακή σημαία στο κοινοβούλιο είπε ότι «προτιμά να είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας παρά να τηρεί τους κανόνες της Εθνοσυνέλευσης».
Η Κάτω Βουλή ψήφισε την αναστολή των καθηκόντων του Sebastien Delogu, βουλευτή του σκληρού αριστερού κόμματος La France Insoumise (LFI), για 15 ημέρες και το ήμισυ του μισθού του ως βουλευτής για δύο μήνες, την πιο σκληρή δυνατή κύρωση.
«Είναι η πρώτη φορά που υψώνεται μια ξένη σημαία στη συνέλευση, αλλά είναι σκόπιμο, δεδομένου του τι διακυβεύεται, όταν σφαγιάζονται άνθρωποι, που είναι σαν εμάς, στην άλλη πλευρά της Μεσογείου», είπε ο Delogu στο Reuters.
Το LFI έχει τοποθετηθεί ως υπερασπιστής των Παλαιστινίων, καθιστώντας το θέμα κεντρικό στην εκστρατεία του για τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της 9ης Ιουνίου.
Σε αντίθεση με άλλα κόμματα, το LFI δεν έχει περιγράψει την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου ως «τρομοκρατική» πράξη.
Ορισμένοι επικριτές του LFI το κατηγόρησαν για αντισημιτισμό, κάτι που σύμφωνα με το κόμμα δεν είναι αλήθεια.
Ο Delogu ύψωσε τη σημαία κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης ερωτήσεων προς την κυβέρνηση, ενώ ένας άλλος βουλευτής του LFI ρώτησε έναν υπουργό σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης