Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η επιβεβαίωση από Blinken: Ανάψαμε «πράσινο φως» στην Ουκρανία για τη χρήση αμερικανικών όπλων σε ρωσικό έδαφος

Η επιβεβαίωση από Blinken: Ανάψαμε «πράσινο φως» στην Ουκρανία για τη χρήση αμερικανικών όπλων σε ρωσικό έδαφος

O Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Ουάσιγκτον ενέκρινε τη χρήση αμερικανικών όπλων σε ρωσικό έδαφος

Σχετικά Άρθρα
Το «πράσινο φως» στην Ουκρανία για χρήση των αμερικανικών όπλων σε ρωσικό έδαφος, επιβεβαίωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Antony Blinken.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Πράγα μετά την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο Blinken δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Joe Biden, ενέκρινε τη χρήση αμερικανικών όπλων από την Ουκρανία για να πλήξουν στόχους στο εσωτερικό της Ρωσίας που επιτίθενται στο Kharkiv, αφού το Κίεβο ζήτησε άδεια από την Ουάσινγκτον τις τελευταίες εβδομάδες.
Ωστόσο, ο Blinken δεν διευκρίνισε αν η εξουσιοδότηση του Biden θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες ρωσικές πόλεις και στόχους που βρίσκονται βαθύτερα στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Η αλλαγή στάσης από τον Biden

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση της Ουάσινγκτον, μια σημαντική αλλαγή στην πολιτική του Biden ο οποίος είχε αρνηθεί σταθερά να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για πλήγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας, ήταν αποτέλεσμα της στρατηγικής των ΗΠΑ να προσαρμόζονται και να προσαρμόζονται στο πεδίο της μάχης. Τώρα, είπε ο ίδιος, οι ΗΠΑ ανταποκρίνονται σε αυτό που είδαν στην περιοχή του Kharkiv και γύρω από αυτήν.
«Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ουκρανία ήρθε σε εμάς και ζήτησε την άδεια να χρησιμοποιήσει τα όπλα που παρέχουμε για να αμυνθεί εναντίον αυτής της επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών δυνάμεων που συγκεντρώνονται στη ρωσική πλευρά των συνόρων και στη συνέχεια επιτίθενται στην Ουκρανία», δήλωσε ο Blinken.
«Και αυτό πήγε κατευθείαν στον Πρόεδρο, και όπως ακούσατε, ενέκρινε τη χρήση των όπλων μας για τον σκοπό αυτό. Προχωρώντας προς τα εμπρός, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε, δηλαδή να προσαρμοζόμαστε και να προσαρμοζόμαστε ανάλογα με τις ανάγκες» επεσήμανε ο ίδιος.

Η δεύτερη φορά…

Είναι η δεύτερη φορά φέτος που ο Biden χαλαρώνει αθόρυβα την πολιτική του σχετικά με τις προμήθειες όπλων για την Ουκρανία. Νωρίτερα φέτος, υποχώρησε στις εκκλήσεις για την αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, γνωστών ως ATACMS, στο Κίεβο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία στη μάχη της κατά της πλήρους κλίμακας εισβολής που εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, τον Φεβρουάριο του 2022.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Πέμπτη ότι η πολιτική των ΗΠΑ θα συνεχίσει να απαγορεύει στον ουκρανικό στρατό να χρησιμοποιεί τους ATACMS, οι οποίοι έχουν βεληνεκές έως και 186 μίλια (300 χλμ.), και άλλα όπλα μεγάλου βεληνεκούς που προμηθεύουν οι ΗΠΑ για βαθιά πλήγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης