Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kwiatkowski (Πρώην Πεντάγωνο ΗΠΑ): Σοκαριστικά επικίνδυνη κατάσταση στην Ουκρανία – Οι Ρώσοι θα ρίξουν πυρηνικά

Kwiatkowski (Πρώην Πεντάγωνο ΗΠΑ): Σοκαριστικά επικίνδυνη κατάσταση στην Ουκρανία – Οι Ρώσοι θα ρίξουν πυρηνικά
Ο Biden εν γνώσει του ή άθελά του, φέρνει τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας πυρηνικής σύγκρουσης πολύ, πολύ πιο κοντά, εκτιμά η Αμερικανίδα αξιωματούχος
Σχετικά Άρθρα
Το πράσινο φως Biden στη χρήση αμερικανικών όπλων από την Ουκρανία για επιθέσεις στη Ρωσία, θέτει τον πλανήτη σε μια «σοκαριστικά» επικίνδυνη κατάσταση, λέει η πρώην αναλύτρια του υπουργείου Άμυνας και συνταγματάρχης της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ Karen Kwiatkowski.
Ο Biden εν γνώσει του ή άθελά του, φέρνει τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας πυρηνικής σύγκρουσης πολύ, πολύ πιο κοντά αφού άκουσε «νεοσυντηρητικούς συμβούλους που πραγματικά δεν έχουν ιδέα για τους πυρηνικούς κινδύνους, είπε η Kwiatkowski στο Sputnik.
«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Κιέβου έχουν ήδη επιτεθεί σε ρωσικά συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης που έχουν σχεδιαστεί ως μέρος της πυρηνικής τους άμυνας…
Δεν νομίζω ότι τα κατέστρεψαν, αλλά αυτό έχει γίνει.
Εάν χρησιμοποιηθούν αμερικανικά όπλα, βαρύτερα όπλα εναντίον αυτών των στόχων, αυτό δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί από τη Ρωσία ως πρόδρομος για ένα πρώτο χτύπημα – ένα πρώτο πυρηνικό χτύπημα.
Όταν χτυπάς τα ραντάρ πυρηνικής άμυνας κάποιου, τα μάτια του, τα αμυντικά του συστήματα, τότε σε κανονική πολεμική στρατηγική θα πρέπει να περιμένεις απάντηση, δήλωσε η πρώην αναλύτρια του Πενταγώνου.

Παγιδευμένος ο Biden

Ο Biden πιθανότατα αισθάνεται παγιδευμένος, ψάχνοντας να βγει από το τέλμα της Ουκρανίας και να ωθήσει τη σύγκρουση «εκτός της κοινής γνώμης» αλλά θα κάνει την κατάσταση «πολύ χειρότερη» επεκτείνοντας τη γεωγραφία της σύγκρουσης, εκτιμά η Kwiatkowski.
«Ακολουθεί ένα νεοσυντηρητικό εγχειρίδιο που προβλέπει πόλεμο», προειδοποίησε.
Επανέλαβε ότι η Ρωσία θα αντιληφθεί τις επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας εντός της επικράτειάς της ως πρόδρομο ενός πυρηνικού πρώτου χτυπήματος.
«Αυτός είναι πυρηνικός πόλεμος», τόνισε.

Οι σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου δεν έχουν ιδέα για το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν τα δικά τους δόγματα σχετικά με τη χρήση πυρηνικών όπλων, επεσήμανε, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι που συμβουλεύουν τον Biden πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζουν το περιεχόμενό τους.
Το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας απαγορεύει τα πρώτα πυρηνικά χτυπήματα, αλλά επιτρέπει τη χρήση των πυρηνικών όπλων ως αντίποινα σε επίθεση με χρήση όπλων μαζικής καταστροφής ή σε συμβατική επίθεση τόσο σοβαρή που θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη του κράτους.
Αν οι σύμβουλοι του Biden πιστεύουν ότι μπορεί να χτυπηθεί σκληρά η Ρωσία, χωρίς να ενεργοποιήσει το πυρηνικό της δόγμα, τότε μάλλον δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
«Είναι σοκαριστικό και τρομακτικό», τόνισε η Kwiatkowski.
«Νομίζω ότι είναι ήδη ξεκάθαρο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πολεμούν τη Ρωσία μέσω και εντός της Ουκρανίας.
Αν γίνει πυρηνικός ο πόλεμος, τότε ολόκληρος ο κόσμος γίνεται νόμιμος στόχος».
Η απειλή επιδεινώνεται περαιτέρω από την παντελή έλλειψη συμβατικών δυνατοτήτων της Ευρώπης για να πολεμήσει τη Ρωσία και εάν η σύγκρουση στην Ουκρανία κλιμακωθεί σε έναν πλήρη πόλεμο Ρωσίας-ΝΑΤΟ τότε ο πυρηνικός πόλεμος θα είναι ακαριαίος, υπογράμμισε η αξιωματούχος.
karen.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης