Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό δικαστήριο χαλαρώνει τη ποινή στην ιταλική τράπεζα UniCredit – Ομόλογα αντί περιουσιακών στοιχείων

Ρωσικό δικαστήριο χαλαρώνει τη ποινή στην ιταλική τράπεζα UniCredit – Ομόλογα αντί περιουσιακών στοιχείων
Η UniCredit θα μπορούσε να προσφέρει ρωσικά κρατικά ομόλογα αντί περιουσιακών στοιχείων για να ικανοποιήσει την εντολή κατάσχεσης
Αστικό δικαστήριο στην Αγία Πετρούπολη αποφάσισε στις 31 Μαΐου να χαλαρώσει τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στην ιταλική τράπεζα UniCredit ως μέρος μιας αγωγής που κατέθεσε το ρωσικό δημόσιο.
Στα μέσα Μαΐου, το Διαιτητικό Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης αποφάσισε ότι 462,7 εκατομμύρια ευρώ (503 εκατομμύρια δολάρια) από τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας κατασχέθηκαν νόμιμα.
Στις 31 Μαΐου, το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με το σκεπτικό ότι η UniCredit θα μπορούσε να προσφέρει ρωσικά κρατικά ομόλογα αντί περιουσιακών στοιχείων για να ικανοποιήσει την εντολή κατάσχεσης.
Η UniCredit είναι μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες που εξακολουθεί να λειτουργεί στη Ρωσία.
Αντιμετώπισε αγωγή σχετικά με ένα έργο φυσικού αερίου με τον ρωσικό κρατικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom, το οποίο εγκαταλείφθηκε λόγω των δυτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν μετά την έναρξη του πλήρους πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.
«Αυτό θεωρείται αναλογική ποινή ...λαμβάνοντας υπόψη ότι η τιμή των ομολόγων υφίσταται περιοδικές αλλαγές ανάλογα με την επιρροή διαφόρων παραγόντων της εξωτερικής αγοράς", δήλωσε το δικαστήριο στην απόφασή του στις 31 Μαΐου.
Το Reuters ανέφερε ότι η UniCredit δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό σχετικά με την απόφαση.
Τον Απρίλιο, το Reuters ανέφερε, επικαλούμενο πηγές, ότι η τράπεζα UniCredit περίμενε εντολή από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να μειώσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στη Ρωσία.
Πηγές είπαν στο Reuters ότι η UniCredit αναμένει να λάβει μια νομικά δεσμευτική εντολή από την ΕΚΤ να μειώσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, δίνοντας στην εταιρεία την ευκαιρία να αναλάβει δράση μόνη της πριν ληφθούν περαιτέρω μέτρα, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να περιλαμβάνουν κυρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης