Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με κέρδη ο Ιούνιος για τις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,6% - Η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια

Με κέρδη ο Ιούνιος για τις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,6%  - Η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια
Οι μετοχές τεχνολογίας ηγήθηκαν των κερδών, σημειώνοντας άνοδο 1,6%
Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν τον Ιούνιο με άνοδο τη Δευτέρα, διευρύνοντας το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,61%, με όλους τους τομείς και τα κυριότερα χρηματιστήρια να βρίσκονται στο πράσινο.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,61%, στις 18.610 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,15% στις 8.262 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 7.998 μον. με οριακή άνοδο 0,06%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIΒ διαμορφώθηκε στις 34.670 με άνοδο 0,52%.

Οι μετοχές τεχνολογίας ηγήθηκαν των κερδών, σημειώνοντας άνοδο 1,6%, ενώ οι μετοχές ταξιδιών και αναψυχής ήταν επίσης υψηλότερα κατά 1,5%.
Η ΕΚΤ αναμένεται  να μειώσει τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2019, την Πέμπτη.
Η κίνηση αυτή θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που η ΕΚΤ μειώνει τα επιτόκια πριν από τη Fed.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν τις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες αυξήθηκαν αφού ο OPEC+ συμφώνησε την Κυριακή να παρατείνει τις περισσότερες από τις περικοπές της παραγωγής πετρελαίου μέχρι το 2025.
Στην Ασία-Ειρηνικό, τα χρηματιστήρια αυξήθηκαν χάρη στην επιτάχυνση της εργοστασιακής δραστηριότητας, με την έρευνα της κινεζικής Caixin να δείχνει ότι η μεταποιητική δραστηριότητα επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν δύο ετών.

Η εικόνα στη μεταποίηση

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, ο τελικός δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) για την Ευρωζώνη από την HCOB, που καταρτίζεται από την S&P Global, ενισχύθηκε στις 47,3 μονάδες τον Μάιο από τις 45,7 τον Απρίλιο και από τις 47,4 μονάδες της προκαταρκτικής εκτίμησης.
Ο δείκτης παρέμεινε ωστόσο για 23ο μήνα κάτω από το όριο των 50 μονάδων διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.
Ο δείκτης για την παραγωγή αυξήθηκε από τις 47,3 μονάδες του Απριλίου στο υψηλό 14 μηνών των 49,3, αν και χαμηλότερα από τις 49,6 μονάδες της αρχικής εκτίμησης.
Μέρος της βελτίωσης πιθανόν οφείλεται στην ανάκαμψη του δείκτη νέων παραγγελιών στο υψηλό δύο ετών των 47,3 από τις 44,1 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης