Τελευταία Νέα
Διεθνή

JP Morgan και Morgan Stanley διαφωνούν – Θα συνεχιστεί ή όχι το ράλι της Wall Street

JP Morgan και Morgan Stanley διαφωνούν – Θα συνεχιστεί ή όχι το ράλι της Wall Street
Θολές οι προοπτικές των αγορών το δεύτερο εξάμηνο του έτους
Οι επενδυτές που στοιχηματίζουν σε περαιτέρω κέρδη μετοχών στις ΗΠΑ τους επόμενους μήνες θα απογοητευτούν, σύμφωνα με τους αναλυτές στρατηγικής της JPMorgan.
Οι «συνάδελφοί» τους όμως στη Morgan Stanley διαφωνούν.
Οι αποκλίνουσες προοπτικές σηματοδοτούν αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με το εάν το ράλι-ρεκόρ των μετοχών μπορεί να συνεχιστεί αφού ο S&P 500 σημείωσε κέρδη σε έξι από τους τελευταίους επτά μήνες, παρά το γεγονός ότι τα επιτόκια είναι σε υψηλό δεκαετιών.
Οι μετοχές έχουν τρέξει τόσο πολύ που οι στρατηγικοί αναλυτές δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν τις προβλέψεις τους, με τους δείκτες αναφοράς να ανακάμπτουν μετά από κάθε υποχώρηση από τον Οκτώβριο.
«Βλέπουμε την αγορά ανοδική να έχει ανώτατο όριο το καλοκαίρι λόγω της ασυνέπειας μεταξύ της συναινετικής έκκλησης για αποπληθωρισμό και την ίδια στιγμή, της πίστης στη μη προσγείωση και στην επιτάχυνση των κερδών», έγραψε η JPMorgan.
Εν τω μεταξύ, ο Michael Wilson της Morgan Stanley λέει ότι η υπόθεση του ταύρου παίζει, προς το παρόν.
Το αυξανόμενο δημόσιο χρέος θα συνεχίσει να τροφοδοτεί τις δαπάνες και να διογκώνει τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων βραχυπρόθεσμα - συμπεριλαμβανομένων των μετοχών - εφόσον η αγορά ομολόγων δεν σηματοδοτεί καμία ένταση.
Οι αναλυτές της JPMorgan είναι πλέον η πιο σημαντική «αρκούδα» της Wall Street αφού ο Wilson της Morgan Stanley συνθηκολόγησε με την αρνητική του προοπτική.
Ο «συνάδελφος» του Marko Kolanovic, έχει αναγνωρίσει ότι η απαισιόδοξη άποψή τους έχει βλάψει την κατανομή του χαρτοφυλακίου του μοντέλου της JPMorgan.
«Δεδομένης της αναπήδησης, το πλεονέκτημα της αμφιβολίας πρέπει να πέσει στους ταύρους βραχυπρόθεσμα, αλλά δεν θα εκπλαγούμε αν αυτή η διάθεση αλλάξει τον Ιούνιο, καθώς τα δεδομένα είναι πιθανό να παραμείνουν μικτά», είπε.
Ωστόσο, η ομάδα του Wilson συμβουλεύει να μην κυνηγούν βραχυπρόθεσμα κέρδη σε αποκαλούμενες μετοχές χαμηλής ποιότητας με φτωχά θεμελιώδη μεγέθη.
Είναι δύσπιστος σχετικά με την πλήρη εναλλαγή από τις μετοχές τεχνολογίας σε αυτές τις εταιρείες, καθώς και τις κυκλικές εταιρείες και τις μικρές κεφαλαιοποιήσεις, υποστηρίζοντας ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες προσφέρουν πιο συναρπαστικές προοπτικές ανταμοιβής κινδύνου τους επόμενους μήνες.
Ωστόσο, η JPMorgan βλέπει ένα ριμπάουντ μικρής κεφαλαιοποίησης στο δεύτερο εξάμηνο, αλλά περισσότερο στην Ευρώπη παρά στις ΗΠΑ.
«Μοχλός είναι η αναμενόμενη έναρξη των περικοπών επιτοκίων στην Ευρώπη και μια πιθανώς καλύτερη δυναμική της εγχώριας δραστηριότητας», είπε.
«Πιστεύουμε ότι για τις ΗΠΑ αυτοί οι καταλύτες δεν είναι τόσο ξεκάθαροι», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης