Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό: Εξελέγη η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος στην ιστορία της χώρας - Συγχαρητήρια από Putin

Μεξικό: Εξελέγη η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος στην ιστορία της χώρας - Συγχαρητήρια από Putin
Η Claudia Sheinbaum είχε διατελέσει και δήμαρχος της μεξικανικής πρωτεύουσας
Σχετικά Άρθρα
Νίκη της 61χρονης Claudia Sheinbaum δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης για την προεδρία του Μεξικού, με ποσοστό μεταξύ 58% – 60%, σύμφωνα με την Εκλογική Αρχή της χώρας.
Η νίκη της είναι βέβαιη, ωστόσο μένει να επιβεβαιωθεί το ποσοστό.
Αν επιβεβαιωθεί, η κεντρο-αριστερή Dr Sheinbaum θα έχει συντρίψει τη συντηρητική αντίπαλό της, Xóchitl Gálvez.
Η Claudia Sheinbaum, που είχε διατελέσει και δήμαρχος της μεξικανικής πρωτεύουσας, θα λάβει την 1η Οκτωβρίου 2024 τη θέση του απερχόμενου προέδρου Andrés Manuel López Obrador για εξαετή θητεία, ως το 2030.
H νέα Πρόεδρος του Μεξικού υποσχέθηκε στον λαό πως θα χτίσει πάνω στα θεμέλια που έθεσε ο επερχόμενος Πρόεδρος και πολιτικός μέντοράς της.
Δήλωσε πως θα συνεχίσει την πολιτική προστασίας των πιο αδύναμων οικονομικά, μέσω προγραμμάτων πρόνοιας που έχουν ήδη δώσει δυναμική στον μεξικανικό λαό.
Κατά την ομιλία της, λίγο αφού ανακοινώθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα, η νέα Πρόεδρος του Μεξικού τόνισε τη σημασία που έχει το γεγονός πως «για πρώτη φορά στα 200 έτη από την ίδρυση της Μεξικανής Δημοκρατίας γίνομαι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος».
Μάλιστα, λέγοντας πως πρόκειται για κατόρθωμα «όλων των γυναικών», ευχαρίστησε και την αντίπαλό της, η οποία έχει ήδη αναγνωρίσει τη νίκη της Claudia Sheinbaum.

Ο Putin συνεχάρη την Sheinbaum για την εκλογή της ως πρόεδρος του Μεξικού

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη την Claudia Sheinbaum για την εκλογή της ως πρόεδρος του Μεξικού.
«Το Μεξικό είναι ένας παραδοσιακά φιλικός εταίρος της Ρωσίας στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής», είπε ο Putin στην εκλεγμένη πρόεδρο της χώρας «Ελπίζουμε ότι οι δραστηριότητές σας θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας».
Ο Ρώσος ηγέτης ευχήθηκε στην μελλοντική ομόλογο του, «επιτυχία στις κυβερνητικές δραστηριότητες, καθώς και υγεία και ευημερία».
Η Claudia Sheinbaum, εκπρόσωπος του φιλοκυβερνητικού συνασπισμού «Ας συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία μαζί», κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στο Μεξικό που διεξήχθησαν την προηγούμενη μέρα. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, έλαβε περισσότερες από διπλάσιες ψήφους από τον πλησιέστερο αντίπαλό της Xochitl Galvez, η οποία έχει ήδη παραδεχτεί την ήττα.
Την Sheinbaum έχει ήδη συγχαρεί για τη νίκη της ο σημερινός πρόεδρος Andres Manuel Lopez Obrador. Η συμμετοχή στις εκλογές ξεπέρασε το 60%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης