Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα στην οικονομία – Στο -0,3% o Dow, o Nasdaq +0,56%

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα στην οικονομία – Στο -0,3% o Dow, o Nasdaq +0,56%
Αστάθεια στη Wall...
Μεικτά πρόσημα εμφάνισαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, με τους επενδυτές να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ανοδική ορμή που παρατηρήθηκε στις προηγούμενες συνεδριάσεις - είτε μέσω κατοχύρωσης κερδών είτε μέσω επανεπενδύσεων.
Την ίδια στιγμή, οι αποδόσεις στα ομόλογα υποχώρησαν ενώ η αγορά αρχίζει να βλέπει πιθανή μια μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο μετά τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό και την επιχειρηματική δραστηριότητα.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,3% στις 38.571 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε άνοδο +0,11% στις 5.283 μον., ενώ ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +0,56% στις 16.828 μον.
Captureφδασδφσαφσδα.JPG
Στο ταμπλό, η μετοχή της αγαπημένης της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia σημείωσε αύξηση +4,9%, μετά από μια σειρά νέων προϊόντων τα οποία ανακοίνωσε.
Επίσης, ο τίτλος της GameStop πρωταγωνίστησε και πάλι με ράλι πάνω από 21% μετά από μια ανάρτηση μέσα στο σαββατοκύριακο του influencer Keith Gill, γνωστό με το ψευδώνυμο «Roaring Kitty», που έδειξε τοποθέτηση ύψους 116 εκατ. δολ. στην εταιρεία.
Η μετοχή Class A της Berkshire Hathaway φάνηκε να βουτάει 99,7% στα 185 δολάρια, πτώση που πυροδότησε άμεσα την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής.
Οι αποδόσεις στο 10ετές και 5ετές των ΗΠΑ χάνουν περίπου 9 μονάδες βάσης, στο 4,4%.
«Παρά το γεγονός πως τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα την Παρασκευή, με τα τεχνικά σημεία υπό πίεση, εμμένουμε στην έκκλησή μας για αύξηση της αστάθειας το καλοκαίρι», δήλωσε ο επικεφαλής της Wolfe Research, Chris Senyek.

Στα μάκρο, ανοδικά κινήθηκε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στις ΗΠΑ τον Μάιο, σύμφωνα με την S&P Global.
Σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση η έκθεση του Institute for Supply Management που έδειξε επιβράδυνση.
Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI της S&P Global ενισχύθηκε στις 51,3 μονάδες τον Μάιο μετά την ουδέτερη μέτρηση του Απριλίου στις 50,0 μονάδες.
Από την πλευρά του το Institute for Supply Management ανακοίνωσε ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε τον Μάιο στις 48,7 μονάδες από 49,2 μονάδες τον Απρίλιο, παραμένοντας κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων για δεύτερο διαδοχικό μήνα.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τον δείκτη στις 49,6 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης