Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξαφνικά πτώση -100% στη μετοχή της Berkshire Hathaway του Warren Buffett - Τι συνέβη

Ξαφνικά πτώση -100% στη μετοχή της Berkshire Hathaway του Warren Buffett - Τι συνέβη
Κατέρρευση λόγω τεχνικού προβλήματος...
Τρόμος κατέλαβε τους επενδυτές του αμερικανικού χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είδαν πως η blue chip μετοχή του κολοσσού Berkshire Hathaway, εταιρείας του θρύλου Warren Buffett, κατηγορίας A, φάνηκε να καταρρέει, καταγράφοντας πτώση -100%.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστό, το ποσοστό της υποχώρησης δεν οφειλόταν σε πλεόνασμα πωλητών, παρά σε ένα τεχνικό πρόβλημα που συμπαρέσυρε επίσης τις Barrick Gold και Nuscale Power, οι οποίες έτυχαν επίσης δραματικής πτώσης.
Το NYSE απέδωσε την πτώση σε τεχνικό ζήτημα που σχετίζεται με τις ζώνες ανύψωσης και περιορισμού μιας μείωσης, οι οποίες είναι μηχανισμοί που σταματούν μια διαπραγμάτευση λόγω υπερβολικής αστάθειας. Δεν είναι σαφές πόσες μετοχές επηρεάζονται.
Όταν μπήκε το στοπ στη διαπραγμάτευση, υπήρχαν λιγότερες από 4.000 καταγεγραμμένες συναλλαγές για μετοχές A-class της Bershire.
Συνεχίστηκαν οι συναλλαγές για τις μετοχές κατηγορίας Β, οι οποίες υποχωρούσαν λιγότερο από 1%.
Οι κινήσεις δεν φάνηκε να έχουν επίδραση στους δείκτες.

Μετοχές φαινόμενο

Κανονικά, οι μετοχές Κατηγορίας Α της Berkshire φέρουν τις υψηλότερες τιμές στη Wall Street.
Την περασμένη εβδομάδα, καθεμία πωλήθηκε περίπου 45% περισσότερο από τη διάμεση τιμή ενός σπιτιού στις ΗΠΑ.
Οι μετοχές της κατηγορίας Α των ΗΠΑ σκαρφάλωσαν στο ιστορικό υψηλό των 634.440 δολαρίων στις 28 Μαρτίου.
Αυτό συμβαίνει επειδή ο Buffett δεν έχει κάνει ποτέ split στη μετοχή, καθώς θέλει να προσελκύσει μετόχους που είναι προσανατολισμένοι στις επενδύσεις με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Ο Ben Graham είπε ότι πολλοί μέτοχοι της Berkshire χρησιμοποιούν τις μετοχές τους ως λογαριασμό ταμιευτηρίου.
Η Berkshire εξέδωσε μετοχές Κατηγορίας Β το 1996 σε τιμή ίση με το 1/30 μιας μετοχής Κατηγορίας Α για να εξυπηρετήσει μικρότερους επενδυτές που επιθυμούν ένα μικρό κομμάτι της απόδοσης του Buffett.
Ο Buffett είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Berkshire, κατέχοντας περισσότερο από το 38% των μετοχών κατηγορίας Α, σύμφωνα με το FactSet.
Ο «μάντης της Όμαχα» δεσμεύτηκε να χαρίσει την περιουσία που έχτισε στο Berkshire, τον όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων που εδρεύει στην Ομάχα που ξεκίνησε να διευθύνει από το 1965.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης