Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σλοβενία: Πολιτική κρίση για την αναγνώριση της Παλαιστίνης - Πρόταση μομφής, ζητά δημοψήφισμα η αντιπολίτευση

Σλοβενία: Πολιτική κρίση για την αναγνώριση της Παλαιστίνης - Πρόταση μομφής, ζητά δημοψήφισμα η αντιπολίτευση
Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας στηρίζει την κυβέρνηση Netanyahu
Σχετικά Άρθρα
Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Robert Golob κατέθεσε η συντηρητική αντιπολίτευση της Σλοβενίας, εμποδίζοντας την ψηφοφορία που επρόκειτο να διεξαχθεί αύριο 4/6 από το Κοινοβούλιο της χώρας για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης -ακολουθώντας αντίστοιχες κινήσεις από Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία.
Στην πρόταση μομφής υποστηρίζεται ότι με την αναγνώριση θα προκληθεί «μακροπρόθεσμη ζημία στη Σλοβενία» καθώς «θα στηριχθεί η τρομοκρατική οργάνωση Hamas».
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Golob θεωρεί ότι η αναγνώριση «στέλνει ένα μήνυμα ειρήνης». «Πιστεύουμε ότι έχει έρθει η στιγμή να ενώσει τις προσπάθειές του όλος ο κόσμος για να επιτευχθεί η λύση των δύο κρατών που θα φέρει την ειρήνη στη Μέση Ανατολή».
Επίσης, το Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα (SDS) του πρώην πρωθυπουργού Janez Janša ζήτησε τη διεξαγωγή συμβουλευτικού δημοψηφίσματος πάνω στο διάταγμα αναγνώρισης της Παλαιστίνης, καθυστερώντας έτσι την αναγνώριση για τουλάχιστον έναν μήνα.
Το Κοινοβούλιο θα πρέπει να αποφανθεί επί της πρότασης αυτής στην επόμενη συνεδρίασή του, στις 17 Ιουνίου και, αν απορριφθεί, κάτι που είναι πολύ πιθανό, θα μπορέσει να συνεχίσει τη διαδικασία αναγνώρισης από τις 8 Ιουλίου και μετά.
Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση υπέβαλε το διάταγμα για επικύρωση από το Κοινοβούλιο, επιταχύνοντας τη διαδικασίας που αρχικά επρόκειτο να ξεκινήσει στα μέσα Ιουνίου. Για την έγκριση αρκεί απλή πλειοψηφία, την οποία διαθέτει ο κεντροαριστερός κυβερνητικός συνασπισμός που ελέγχει τις 51 από τις 90 έδρες στη Βουλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης