Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ζήτημα σοβαρής ασφάλειας τα F-16 – Μπορεί να φέρουν πυρηνικά όπλα – Θα τα καταρρίψουμε

Ρωσία: Ζήτημα σοβαρής ασφάλειας τα F-16 – Μπορεί να φέρουν πυρηνικά όπλα – Θα τα καταρρίψουμε
Η Ολλανδία ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει κανένα περιορισμό στην χρήση των F-16 από τους Ουκρανούς
Για σημαντικές συνέπειες εξαιτίας της προμήθειας των μαχητικών F-16 στην Ουκρανία προειδοποιεί η Ρωσία, η οποία υποστηρίζει πως πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα ασφαλείας.
Σε δηλώσεις του ο Konstantin Gavrilov, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Βιέννη για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των εξοπλισμών, είπε ότι το F-16 δεν είναι ένα απλό μαχητικό, αλλά είναι φορέας πυρηνικών όπλων.
«Και όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov, η προσπάθεια τους να χρησιμοποιήσουν αυτά τα μαχητικά πάνω από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας τη στιγμή που είναι άγνωστο από πού απογειώνονται, είναι θέμα πυρηνικής ασφάλειας» τόνισε ο Gavrilov.
«Δεν ξέρουμε τι μπορεί να κουβαλάει - μια βόμβα ενός τόνου ή ενάμιση τόνου, ή μια τακτική πυρηνική γόμωση.
Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και προειδοποιήσαμε τους μη εταίρους μας για αυτό» υποστήριξε ο Ρώσος αξιωματούχος, αναφέροντας πως αρκετές μη φιλικές χώρες επιμένουν ότι θα επιτρέψουν τη χρήση F-16 για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.
«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα τα καταρρίψουν εάν πετάξουν πάνω από την Ουκρανία» επισήμανε ο Gavrilov.
Σημειώνεται πως η Ολλανδία ανακοίνωσε πως δεν θα θέσει κανέναν περιορισμό στους Ουκρανούς για το πώς θα χρησιμοποιήσουν τα 24 μαχητικά F-16 που θα τους προμηθεύσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης